Patent Makłowicza na chrupiące placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane to prosta potrawa, która może być wybornym dodatkiem do dań. Doskonale komponuje się m.in. z sosem cygańskim oraz gulaszem. Każdy miłośnik gotowania ma swój sprawdzony patent na tę potrawę. Jak robi je sam Robert Makłowicz?
Patent Makłowicza na pyszne placki ziemniaczane
Robert Makłowicz jest ulubieńcem wielu Polaków. Kucharz i podróżnik inspiruje od lat do kulinarnych eksperymentów. Jego przepisy cieszą się ogromną popularnością. Jakiś czas temu zdradził swój sposób na placki ziemniaczane.
Po raz kolejny okazuje się, że kulinarny sukces tkwi w szczegółach. Makłowicz sugeruje, aby do placków ziemniaczanych wybierać mączyste odmiany ziemniaków takie jak: Gracja, Bryza, Tajfun oraz Gustaw.
To właśnie odpowiednia odmiana ziemniaków jest gwarancją tego, że nasze placki wyjdą nieziemsko chrupiące. Poniżej podajemy przepis Roberta Makłowicza na to pyszne danie.
Placki ziemniaczane według Roberta Makłowicza
Lista składników:
20 g drożdży
4 łyżki mąki
mleko
jajko
ok. 16 ziemniaków
sól, pieprz, cukier, cebula undefined
undefined
undefined
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: kuchnia wp
undefinedundefined