Pokrój pomarańcze i ułóż na cieście francuskim. Ania gotuje ten deser jak nikt inny
Mimo że Tłusty Czwartek był niedawno, to nie znaczy, że słodkie przysmaki idą w odstawkę. Wręcz przeciwnie. Cały czas utrzymują swoją popularność, szczególnie że powoli zbliżają się Święta Wielkanocne. Blogerka kulinarna Anna Zyśk od dłuższego czasu dzieli się swoimi przepisami na różne pyszności. Tak było i tym razem. Przedstawiamy Wam pomysł na ciastka z pomarańczą. Ania gotuje je jak nikt inny.
Desery, które warto przygotować
Desery to niesamowicie popularne słodkie przekąski, które idealnie wkomponują się w podwieczorek obok kawy lub herbaty. Najpopularniejsze w naszym kraju są oczywiście ciasta. Sernik i szarlotka to przysmaki, które bardzo często znajdują swoje miejsce na świątecznym stole, ale nie tylko. Są gwarancją tak dobrego smaku, że ludzie przygotowują je również na co dzień. Ponadto Anna Zyśk niedawno proponowała przepis na ciasto leśny mech , które również z pewnością podbije niejedno podniebienie . Tym razem Ania gotuje przepyszny deser z pomarańczami.

Świetnym składnikiem deserów jest także ciasto francuskie, które również można zastosować podczas przygotowywania przekąsek wytrawnych. Anna Zyśk skłoniła się jednak ku tym pierwszym i przedstawiła przepis na przepyszne ciastka z pomarańczą.
Ania gotuje pyszne ciasto pomarańczowe
Ania gotuje od bardzo dawna, a efekty jej pasji są nieziemskie. Wspaniałe przekąski, słodkie i pyszne desery, ale również często pomocne patenty do wykorzystania w kuchni . Ciastka z pomarańczą to kolejne dzieło popularnej blogerki kulinarnej. Do ich przygotowania będziemy potrzebować następujących składników .
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 pomarańcze
- 20 g gorzkiej czekolady
- jajko do posmarowania
Dalsza część tekstu pod filmem .
Jak zrobić pyszne ciastka z pomarańczą?
Ania Zyśk jest blogerką kulinarną , która może się pochwalić wieloma fantastycznymi przepisami. Ciastka z pomarańczą to przekąska szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczna.
Krok 1 . Obieramy pomarańcze , kroimy je w plasterki i wycinamy z nich środek.

Krok 2 . Owoce układamy na cieście francuskim i za pomocą szklanki wycinamy ciasto o średnicy większej niż pomarańcza.

Krok 3 . Z pozostałej części ciasta francuskiego wycinamy cienkie paski i układamy je na pomarańczach .

Krok 4 . Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem , a na środku ciastka układamy drobno posiekaną czekoladę.

Krok 5 . Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 12 minut . Sprawdź przepis na pyszne ciasteczka bez pieczenia . Zobacz, jaki jest najzdrowszy owoc świata .
