Tę sałatkę obowiązkowo podam na Wielkanoc. Jest 100 razy lepsza niż jarzynowa

Święta Wielkanocne powoli się zbliżają. Za kilka tygodni będziemy przeżywać Triduum Paschalne, wspomnianą Wielką Noc oraz Lany Poniedziałek. Dzięki temu będziemy mogli spotkać się z rodziną, a do tego zjeść coś pysznego. W tej ostatniej kwestii warto się odpowiednio przygotować, dlatego też przedstawiamy wam przepis na przepyszną sałatkę.
Co warto przygotować na Wielkanoc?
Święta Wielkanocne to ważne wydarzenie świecie Kościoła. Jest to również czas, który w miarę możliwości należy spędzić w gronie rodzinnym, rozmawiać, a przy tym zajadać się fantastycznymi przekąskami i potrawami. Co zatem warto podać podczas Wielkanocy?
Możliwości jest naprawdę sporo. Klasycznymi daniami są oczywiście i bezsprzecznie żurek. To jest podstawa, która właśnie wtedy powinna znaleźć się na świątecznym stole. Oprócz tego jajka obojętnie w jakiej postaci. Dużą popularnością cieszą się faszerowane. Ponadto wszelkiego rodzaju wędliny, pasztet, no i nie zapominajmy o słodkich wypiekach takich jak szarlotka, sernik czy mazurek.

Ostatnią przekąską, która zawsze znajduje sobie miejsce na świątecznym stole, jest sałatka. Jarzynowa, gyros lub jeszcze jakaś inna. Warto jednak przygotować coś, co pozytywnie zaskoczy pozostałych gości. Dlatego przedstawiamy Wam niesamowity przepis na tego typu przysmak.
Burza w Kuchennych Rewolucjach. Rzuciła to Gessler prosto w twarz „Pani kłamie"Przepyszna sałatka z szynki i selera
Sałatka z selera konserwowego z szynką jest fantastyczną propozycją na Wielkanoc. Robi się bardzo szybko i smakuje obłędnie. Do jej przygotowania będziesz potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 5 jajek
- słoik selera konserwowego
- puszka kukurydzy
- 250 g fileta wędzonego z indyka lub szynki
- garść szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak przygotować przepyszną sałatkę na Wielkanoc?
Przygotowanie takiej sałatki nie jest skomplikowane, a do tego zachwyci swoim smakiem innych gości.
W pierwszej kolejności odcedzamy kukurydzę i przekładamy ją do miski. Następnie dorzucamy jeszcze pokrojonego na mniejsze kawałki selera. Ugotowane na twardo jajka także kroimy na małe kawałeczki, natomiast wędzonego indyka lub szynkę w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski z kukurydzą i selerem.

Doprawiamy całość solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowana sałatka idealnie nada się na spotkanie rodzinne podczas Świąt Wielkanocnych.
Sprawdź przepis na obiad z mięsa mielonego i pieczarek. Zobacz, jak zrobić zapiekankę kalafiorową.






































