Burza w Kuchennych Rewolucjach. Rzuciła to Gessler prosto w twarz „Pani kłamie"

Kolejny, trzeci już odcinek nowego sezonu „Kuchennych Rewolucji” nie obył się bez kontrowersji i sporej dawki emocji. Pewna siebie szefowa kuchni zarzuciła Magdzie Gessler, że mówi nieprawdę. Był to odwet za niepochlebną opinię restauratorki. Oj działo się.
Magda Gessler w Koronowie
Magda Gessler w trzecim odcinku 30 sezonu „Kuchennych Rewolucji” odwiedziła restaurację „Nasze Smaki” w miejscowości Koronowo nieopodal Bydgoszczy. Została poproszona o pomoc przez właściciela – Mike'a – który w przeszłości był kelnerem, a teraz jako restaurator realizuje swoje marzenie. Za przygotowanie dań odpowiada szefowa kuchni – Daria – która jest bardzo ambitna i przykłada dużą uwagę nie tylko do smaku potraw, ale też ich wyglądu.
Pierwszego dnia rewolucji Gessler zamówiła rybę w zalewie słodko-kwaśnej. To jedno danie zdradziło restauratorce, jakimi umiejętnościami dysponuje osoba przygotowująca potrawy. Według jej opinii ryba miała smakować jak mąka i pozostawiała wiele do życzenia. Jednak to nie to danie wywołało burzę. Najgorsze miało dopiero nadejść.

Czy Magda Gessler kłamie?
Prowadząca program zamówiła także pierś z kaczki oraz pierś z gęsi. To właśnie to ostatnie danie przyczyniło się do ostrej wymiany zmian. Według Gessler gęsina miała być tak twarda i sucha, że o mało się nią nie udusiła. O spróbowanie mięsa poprosiła również obsługującą ją kelnerkę. Kobieta wyraziła podobną opinię jak restauratorka. Innego zdania na temat dania była szefowa kuchni.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Do konfrontacji zdań i opinii na temat mięsa doszło dopiero podczas drugiej wizyty Magdy Gessler w restauracji. Zapytała wtedy szefową kuchni wprost – Daria, dlatego tak gotujesz? Odpowiedź kucharki była nieco zaskakująca.
Pracowałam w takich miejscach, gdzie mieliśmy pewien poziom restauracji i wydawaliśmy jakościowo dobrze pęsetą nie pęsetą i zawsze to jakość wyglądało – przystawała przy swoim szefowa kuchni.
Gessler stwierdziła wtedy, że kucharka posiada nawet całkiem niezły smak, ale nie ma wystarczającej wiedzy kulinarnej. Restauratorka uważała także, że w tym lokalu powinna być serwowana kuchnia polska w sposób nowoczesny i poniekąd innowacyjny.

Burzliwa wymiana zdań.
Na początku rozmowa ze strony obu pań przebiegała spokojnie. Jej temperatura podniosła się dopiero wtedy, kiedy prowadząca „Kuchenne Rewolucje” wspomniała o nieudanej piersi z gęsi.
To było niejadalne, o mało się nie dusiła, bo za długo się gotowała. Były przegotowane włókna i były tak twarde, że i kelnerska się dusiła i ja – argumentowała Gessler
Słowa restauratorki nie spodobały się jednak szefowej kuchni. Była wręcz oburzona tym, że ekspertka skrytykowała przygotowane przez nią mięso. Jej zdaniem cała sytuacja wyglądała zupełnie inaczej.
Kelnerka się nie udusiła, tylko pani kazała jej to wypluć – pozostawała przy swoim kucharka.
Gessler odpowiedziała jej, że przygotowane mięsa są twarde, a ich konsumpcja jest po prostu niemożliwe. Te słowa jeszcze bardziej zdenerwowały panią Darię, która rozsierdzona zadała restauratorce nieprzyjemne pytanie.
Dlaczego pani kłamie, pani Magdo – dopytywała.
W tym miejscu prowadząca ucięła dyskusję. Nakazała także, aby szefowa kuchnia nieco ochłonęła. Pani Magda nie da sobie wejść na głowę.
Poznaj najlepszą rybę dla seniorów oraz zrób wielkanocne ciasteczka bez pieczenia.





































