Smakosze.pl Porady Połóż masło na talerz i przykryj słoikiem. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Fot. Anna Zyśk

Połóż masło na talerz i przykryj słoikiem. Za ten patent ktoś powinien dostać medal

5 stycznia 2025

Ostatnio o maśle jest głośno z powodu wysokich cen tego produktu. Z masła też korzystamy na co dzień. Jednak czasem spotykamy się z niemałym problemem w kuchni. W jego rozwiązaniu przydatny okaże się patent od blogerki kulinarnej Ani Zyśk.

Masło bez tajemnic

Bez masła trudno wyobrazić sobie gotowanie i codzienną dietę . Tym coraz droższym produktem smarujemy pieczywo i na nim smażymy . Masło dodajemy do ciast i różnych potraw. Ten produkt spożywany z umiarem dostarcza nam wielu witamin.

Masło bogate jest w witaminy: A, D, E i K. Jedzenie masła dobrze wpływa na naszą odporność, stan skóry, narząd wzroku i kości . Ten wartościowy produkt ma właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe. Jednak każdy z nas wie, że masło w kuchni czasem stwarza pewne problemy.

Ten przepis na zimne nóżki dostałam od kucharki weselnej. Są hitem w karnawale

Jak zmiękczyć masło?

Z masłem twardym jak kamień spotkał się chyba każdy z nas. To nie lada problem w kuchni. Szczególnie, gdy zależy nam na szybkim posmarowaniu masłem pieczywa . Jednak, gdy wyjmujemy masło z lodówki, nie możemy tego zrobić. Co prawda niektórzy trzymają masło w pojemniku z wodą, ale nie każdemu z nas takie rozwiązanie odpowiada.

I tu z pomocą spieszy blogerka kulinarna Ani Zyśk. Jej przepisy w sieci pokochały setki tysięcy internautów. Receptury i przydatne patenty w kuchni można znaleźć na Instagramie Ani- jedz.pysznie . Jednym z takich patentów jest sposób na szybkie zmiękczenie masła. Przyda się on w każdej kuchni. Przygotujcie słoik, gorącą wodę, talerzyk i masło oczywiście.

Patent Ani Zyśk na zmiękczenie masła

Krok 1. Do słoika wlej gorącą wodę i odstaw go na chwilę

patent
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Następnie wylej wodę i na talerzyku ułóż masło . Przykryj je gorącym słoikiem

patent
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Po chwili masło będzie idealne do smarowania

patent
Fot. Anna Zyśk
Nowa opłata w Biedronce. W sklepach pojawiły się komunikaty
Dietetyk zdradził zaskakującą prawdę o miodzie. „To nieprawda, że jest mniej tuczący niż cukier"
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy