Poszła na lody do cukierni Stefano Terrazino. Takiej oceny nikt się nie spodziewał
Prawdziwe włoskie lody można zjeść w Warszawie. Jedna z influencerek wybrała się do cukierni prowadzonej przez Stefano Terrazzino. Spróbowała letniego deseru oraz innych oryginalnych przysmaków. Czy była zadowolona?
Włoskie przysmaki w Małej Sycylii
Lokal Mała Sycylia mieści się na warszawskiej Pradze i jest połączeniem szkoły tańca oraz znakomitej włoskiej cukierni. O tym, jak smakują lody produkowane w tym miejscu, postanowiła przekonać się Aga Wis.
Prowadząca instagramowy kanał agatestuje_ spróbowała nie tylko mrożonego deseru, ale też kilku innych włoskich specjałów , w tym cannolo i sfogliatelle. Czy było smacznie? Sprawdźcie w dalszej części artykułu zamieszczonej pod zdjęciem tego smakołyku.
Kremowe lody od Steffano Terrazzino
Włoskie lody różnią się od innych, większą zawartością mleka. Są przez to lżejsze i bardziej delikatne w odbiorze. Jak wspomina autorka nagrania, serwowany w Małej Sycylii specjał jest też niesamowicie kremowy.
Podobnie ocenia desery z nadzieniami, których jedzenie wyraźnie sprawia jej ogromna radość:
Co ja mogę powiedzieć, molto bene — mówi na nagraniu, a my, tłumacząc sobie to włoskie stwierdzenie, już wiemy, że poleca skosztowanie słodkości.
Jeżeli więc możecie sobie pozwolić na zakup małego co nieco, warto wybrać się do lokalu znanego tancerza. W komentarzach pod wideo są co prawda krytyczne uwagi dotyczące ich oryginalności, ale to smak — zaraz po cenie — będzie tutaj najważniejszy.
Jakie są ceny u Stefano terrazzino?
W nagraniu testerki widzimy, że specjały, które wybrała kosztują 12-14 złotych. Lody natomiast można kupić już za 8 złotych. Nie jest to mało, ale też koszt ten nie przekracza cen, jakie za podobne desery płaci się u konkurencji.
Jeśli mamy ochotę możemy się skusić na przygotowanie znakomitych lodów w domu. Na naszej stornie znajdziecie zarówno prosty przepis na śmietankowy rarytas , jak i nietuzinkowe lody na mleku kokosowym .
Źródło: IG/agatestuje_