Smakosze.pl Porady Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Fot. YouTube/WebspoonWorld

Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal

17 kwietnia 2024

Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez cebuli. Teraz możesz uczynić je łatwiejszym. Wystarczy przekroić cebulę na pół i wbić w nią dwa widelce. Spróbuj i zobacz, co się stanie.

Sprytny sposób na cebulę

Cebulę dodajemy do surówek, sałatek, sosów i zup. Trafia do zapiekanek i potraw mięsnych. Smażymy ją, ale zwykle najpierw musimy cebulę posiekać . Czasem może tr sprawiać kłopot. Cebula może się wyślizgnąć i upaść na podłogę. Jeśli mamy do posiekania dużo cebul, problem się nawarstwia.

Jednak dzięki sztuczce, krojenie cebuli stanie się dużo łatwiejsze. Teraz pójdzie jak z płatka. Jak szybko i równo pokroić cebulę? Poniżej znajdziesz przydatny sposób. Podobny patent możesz zobaczyć na kanale YouTube Webspoon World. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

cebula
Fot. YouTube/WebspoonWorld
Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków

Jak łatwo i równo pokroić cebulę?

Weź cebulę i przygotuj dwa widelce. Wbij je w połówkę cebuli, jeden obok drugiego. Krój nożem trafiając w przerwy między ząbkami widelca. W ten sposób równo i szybko pokroisz cebulę.

Patent z użyciem dwóch widelców ułatwia i przyspiesza prace w kuchni. Teraz gdy potrzebujesz równo i szybko pokroić cebulę , skorzystaj z tego sposobu. Jest bardzo prosty i skuteczny. Właśnie taki, jaki potrzebujesz.

Cebula łatwa w krojeniu

Dzięki temu patentowi możesz równo posiekać wiele cebul . Dlatego krój cebule na pół, wbijaj widelce i przystępuj do dzieła . Raz- dwa i na talerzu wyląduje równo posiekana cebula. Taka kostka powstanie w kilka chwil i w prosty sposób.

Dlatego nie zwlekaj i wypróbuj ten patent na cebulę w swojej kuchni. Szybkie i równe krojenie teraz stało się faktem. Pisaliśmy o tym, czy szparagi można jeść na surowo. Podawaliśmy przepis na roladę na każdą kieszeń.

cebula
Fot. Canva/konstiantynzapylaie
Dodaj tę przyprawę do fasolki po bretońsku. Mało kto wie, dlaczego jest tak ważna
Niedawno zamiast mielonych zrobiłem takie kotlety. Nigdy bym nie pomyślał o tym mięsie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy