Smakosze.pl Przepisy Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi
canva.com/millermountainman, Getty Images

Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi

16 sierpnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Pierogi ruskie od Ani Starmach nie mają sobie równych - ich smak oraz konsystencja są idealne. Jeśli chcesz poznać sposób, dzięki któremu udaje jej się to uzyskać, mamy dla Ciebie doskonałe wieści. Niżej prezentujemy banalnie prosty przepis.

Dobrze sporządzone pierogi ruskie są świetnym sposobem na obiad, który nie wymaga gotowania większej ilości składników. Dlatego warto zainteresować się recepturą Ani Starmach na to klasyczne danie.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jej pierogi zachowują swoją strukturę i trzymają farsz podczas gotowania bez pękania. Z kolei intensywny smak nadzienia uzyskiwany jest dzięki delikatnej karmelizacji cebulki przed dodaniem jej do sera i ziemniaków.

Przepis na pierogi ruskie Ani Starmach

Masz ochotę na więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule pokazujemy przepis na sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej Z tego tekstu dowiesz się, jak upiec szarlotkę bez kruchego ciasta.

Składniki:

  • 300 g mąki

  • 200 ml wody

  • sól

  • 300 g ziemniaków ugotowanych

  • 300 g białego sera

  • 1 cebula

  • 1 łyżka oleju

  • sól

  • pieprz

Na początku sporządź farsz, którym wypełnisz swoje pierogi. Podsmaż cebulę na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli, zdejmij ją z ognia. Ziemniaki ugnieć razem z twarogiem i cebulą. Całość doprawy pieprzem i solą do smaku.

Przesianą mąkę wsyp na stolnicę. Dodaj do niej sól. W środku mąki zrób wgłębienie. do którego należy wlewać małym strumieniem wodę. Cały czas mieszaj. Gdy uzyskasz gładką kulę, przełóż ją do miski.

Rozwałkuj ciasto. Wytnij z niego okręgi za pomocą szklanki. Na każdy z nich połóż porcję farszu. Zlep brzegi, dociśnij je. Gotuj pierogi we wrzątku z solą przez 3-5 minut. Smacznego.

Anna Starmach
undefined

Źródło: Piotr Molecki/East News

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: aniastarmach.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy