Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi
Pierogi ruskie od Ani Starmach nie mają sobie równych - ich smak oraz konsystencja są idealne. Jeśli chcesz poznać sposób, dzięki któremu udaje jej się to uzyskać, mamy dla Ciebie doskonałe wieści. Niżej prezentujemy banalnie prosty przepis.
Dobrze sporządzone pierogi ruskie są świetnym sposobem na obiad, który nie wymaga gotowania większej ilości składników. Dlatego warto zainteresować się recepturą Ani Starmach na to klasyczne danie.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jej pierogi zachowują swoją strukturę i trzymają farsz podczas gotowania bez pękania. Z kolei intensywny smak nadzienia uzyskiwany jest dzięki delikatnej karmelizacji cebulki przed dodaniem jej do sera i ziemniaków.
Przepis na pierogi ruskie Ani Starmach
Masz ochotę na więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule pokazujemy przepis na sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej Z tego tekstu dowiesz się, jak upiec szarlotkę bez kruchego ciasta.
Składniki:
-
300 g mąki
-
200 ml wody
-
sól
-
300 g ziemniaków ugotowanych
-
300 g białego sera
-
1 cebula
-
1 łyżka oleju
-
sól
-
pieprz
Na początku sporządź farsz, którym wypełnisz swoje pierogi. Podsmaż cebulę na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli, zdejmij ją z ognia. Ziemniaki ugnieć razem z twarogiem i cebulą. Całość doprawy pieprzem i solą do smaku.
Przesianą mąkę wsyp na stolnicę. Dodaj do niej sól. W środku mąki zrób wgłębienie. do którego należy wlewać małym strumieniem wodę. Cały czas mieszaj. Gdy uzyskasz gładką kulę, przełóż ją do miski.
Rozwałkuj ciasto. Wytnij z niego okręgi za pomocą szklanki. Na każdy z nich połóż porcję farszu. Zlep brzegi, dociśnij je. Gotuj pierogi we wrzątku z solą przez 3-5 minut. Smacznego.
Źródło: Piotr Molecki/East News
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: aniastarmach.pl