Przepis Magdy Gessler na hitową sałatkę szwabską
Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki.
Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji.
Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Przepis na sałatkę szwabską Magdy Gessler
Chcesz poznać więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule wyjawiamy recepturę na prosty i przepyszny dżem z brzoskwiń. Jeśli zastanawiasz się co zrobić w kuchni z dojrzałymi bananami, ten tekst wszystko wyjaśnia.
Składniki:
-
350 g mortadeli
-
dwa pomidory
-
100 g cebuli czosnkowej (białej)
-
korniszony wedle uznania
-
kilka ziemniaków
-
papryka konserwowa wedle uznania
-
szczypiorek wedle uznania
-
ząbek czosnku
-
cztery łyżki musztardy
-
dwie łyżki soku z cytryny
-
dwie łyżki oliwy
-
szczypta cukru
-
sól, pieprz
Zacznij od umycia i obrania ziemniaków. Ugotuj je w wodzie na pół twardo - podczas mieszania nie mogą rozpaść się w sałatce. Cebulę pokrój w piórka, posyp je solą i odstaw na kilka chwil.
Paprykę, kartofle, pomidory i ogórki pokrój w kostkę, a mortadelę w paseczki. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i zamieszaj nimi, aby rozłożyły się równomiernie.
W osobnej miseczce połącz przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sok z cytryny, oliwę, cukier, sól i pieprz. Polej sosem sałatkę, zamieszaj i posyp świeżo siekanym koperkiem. Smacznego.
Źródło: Jakub Kaminski/East News Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: haps.pl