Przestałam dodawać cebulę do mielonych. Z tym warzywem smakują mi 100 razy bardziej
Zwykle do kotletów mielonych dodawałam cebulę. Jednak teraz stawiam na inne warzywo. Wszystko dzięki przepisowi dzięki, któremu kotlety mielone zachwycają soczystością i znakomitym smakiem.
Kotlety mielone bez cebuli za to z tym warzywem
U mnie w domu kotlety mielone są bardzo lubianym daniem . Jednak teraz robię je zdecydowanie częściej niż kiedyś. Dawniej, pewnie jak większość smakoszy dodawałam do nich cebulę. Wychodziły naprawdę smaczne. Jednak teraz zamiast niej dokładam pora .
Kotlety mielone jeszcze lepsze niż kiedyś. Soczyste i mięciutkie często goszczą na moim stole. Por świetnie podkreśla smak tego dania obiadowego . Dlatego polecam przepis na mielone z porem. Taki obiad zjesz z prawdziwą przyjemnością.
Jak zrobić kotlety mielone z porem?
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 pora ( biała część)
- 1 jajko
- koperek
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie kotletów mielonych zacznij od obrania pora, umycia i pokrojenia go w półtalarki. Podsmaż go na patelni, po chwili dolej trochę wody i duś pod przykryciem . Następnie pora odstaw i posiekaj koperek.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, podduszonego pora i posiekany koperek. Masę dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyrabiaj przez kilka minut . Formuj kotlety, na patelni rozgrzej olej, mielone obtaczaj w bułce tartej. Smaż je z dwóch stron na rumiany kolor.
Kotlety mielone z porem najlepsze na wiosnę
Po usmażeniu kotlety mielone wyjmij na talerz wyłożony papierem do pieczenia. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu. Mielone z porem mają wyjątkowy smak i są bardzo soczyste. Polubi je nawet największy niejadek w domu.
Takie kotlety mielone podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie w domu taki obiad jest bardzo lubiany . Szybki w przygotowaniu i pyszny szybko znika z talerzy. Radziliśmy jak zrobić surówkę, którą idealnie pasuje do mielonych. Podawaliśmy przepis na sernik z brzoskwiniami .
Źródło: kulinarneprzeboje.pl