Przygotowanie tej jarzynowej zajmuje mi 15 minut. 1 dodatek zaskakuje i zachwyca
Zupa jarzynowa to u mnie niezwykle szybkie danie. Nie brakuje mu też smaku. Wszystko dzięki produktowi, który dodaję do zupy. Polecam ten przepis na zupę jarzynową z mrożonki, zdradzam go ze szczegółami w dalszej części artykułu.
Zupa jarzynowa z mrożonki szybka i smaczna
Zupy często goszczą na moim stole. Są zdrowe, smaczne i warto je włączyć do swojej diety. Zupy szybko dostarczą energii, nawodnią i rozgrzeją. Moją ulubioną zupą jest jarzynowa z mrożonki. Robię ją z prostego przepisu, który daje smaczny efekt na talerzu.
Do zupy dodaję płatki owsiane, które sprawiają, że jarzynowa jest syta i zdrowa. Zupę ugotujesz w zaledwie kwadrans . Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Weronika Domogród. Stamtąd pochodzą też zdjęcie główne użyte w artykule.
Jak ugotować zupę jarzynową z mrożonki?
Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki mrożonej warzywnej
- 1 por
- 6 łyżek płatków owsianych
- zioła prowansalskie
- 2 ząbki czosnku
- kurkuma
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
Przygotowanie zupy zacznij od drobnego pokrojenia pora. Podsmaż go na maśle. Dołóż posiekane ząbki czosnku. Wsyp przyprawy i wymieszaj . W tym czasie gotuj warzywa z mrożonki i dołóż do nich podsmażonego pora z czosnkiem i przyprawami.
Wsyp płatki owsiane, które wcześniej opłucz pod bieżącą wodą. Warzyw nie gotuj zbyt długo, bo stracą kolor. Pod koniec gotowania zupę jarzynową z mrożonki dopraw jeszcze solą i kurkumą. Zupy nie zabielaj, ale jeśli tylko taką lubisz, dołóż 2 łyżki śmietany.
Zupa szybka i pyszna jak nigdy
Zupa jarzynowa z mrozki jest gotowa w kwadrans. Smaczna, zdrowa i pożywna będzie idealna na szybki obiad. Z dodatkiem płatków owsianych smakuje pysznie i sprawia, że nikt głody nie odejdzie od stołu. U mnie w domu ta zupa jest bardzo lubiana.
Teraz każdemu polecam ten prosty przepis. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożonkę, kilka warzyw i przyprawy. W 15 minut ugotujesz zupę, że palce lizać . Nasyci i rozgrzeje. Dlatego wypróbuj ten przepis w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić rozgrzewający dżem najlepszy do naleśników. Polecaliśmy też przepis na pyszny budyniowiec z jabłkami od Heni Foks.