Raz-dwa kroję paprykę i mieszam z ją z tymi dodatkami. Moja błyskawiczna surówka jest lepsza, niż w restauracji
Surówka do obiadu nie musi być nudna. Założę się, że takiej, jak moja, jeszcze nie próbowałaś. Podstawą jest chrupiąca papryka, którą łączę z kilkoma prostymi składnikami. Robi się ją dosłownie chwilę i pasuje do wszystkiego.
Najlepsza surówka na obiad
Odkąd mam przepis na tę surówkę, robię ją bardzo często. Smakuje wyśmienicie i przebija większość surówek z restauracji. W dodatku smakuje do każdego obiadu. Z tym przepisem zrobisz ją błyskawicznie.
Papryka w połączeniu z kilkoma składnikami i smacznym sosem sprawi, że będziesz chciała jeść tę surówkę na okrągło. Zrób ją z poniższego przepisu i sama przekonaj się o jej smaku.
Nie tylko papryka
Głównym składnikiem surówki jest papryka. Oprócz niej będziesz potrzebowała jeszcze składników z listy poniżej. Sprawdź, czy masz wszystko i zaczynamy przygotowania.
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula
- 10 g musztardy
- 40 ml oliwy
- 5 g cukru
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
Przepis na sałatkę
Papryki umyj, a następnie wytnij z nich gniazda z nasionami. Przygotowane papryki pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj w piórka. Do miski przełóż oba warzywa.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Do małej miski wlej oliwę oraz włóż musztardę. Wsyp cukier, pieprz oraz sól.
Wymieszaj ze sobą składniki na jednolity sos. Następnie przelej go do miski z warzywami. Ponownie wymieszaj ze sobą składniki i surówka gotowa. Sprawdź, jak zrobić sernik z 2 składników oraz poznaj patent Makłowicza na mazurka .