Ścieram na tarce selera i jeszcze ten składnik. Po chwili mam surówkę lepszą, niż z restauracji
Potrzebujesz szybkiej i smacznej surówki do obiadu? Takiej na pewno jeszcze nie robiłaś. Pomysłowe połączenie będzie pasować fantastycznie do wielu rozmaitych potraw. Na sobotni i niedzielny obiad będzie w sam raz.
Surówka inna niż wszystkie
Surówka zawierająca seler? Nie krzyw się. Smakuje zupełnie inaczej niż wszystkie inne surówki. Nie musisz się jednak obawiać, że będzie zbyt korzenna i mdła. Wszystko za sprawą zaskakujących składników.
Korzenny i nieco suchy seler w połączeniu z soczystą i słodką gruszką smakuje naprawdę doskonale. Owoc idealnie balansuje całość. Robisz kotlety, pieczeń, a może kurczaka? Cokolwiek wybierzesz, ta surówka będzie idealna
Mało składników, ale za to pełna smaku
Seler pewnie masz w domu, więc dokup dojrzałe i dobrej jakości gruszki i zaczynamy.
Składniki:
- 1 seler
- 4 gruszki
- 100 g śmietany 18%
- sok z cytryny
- 50 g majonezu
- sól
Jak zrobić surówkę z selera?
Zacznij od obrani i umycia selera. Następnie zetrzyj go na dużych oczkach tarki. Wrzuć warzywo do miski.
Gruszki obierz, wytnij nasionka, a następnie zetrzyj na tarce. Dodaj śmietanę i majonez. Dopraw sokiem z cytryny i solą .
Całość wymieszaj . Zostaje ci jeszcze tylko zrobić pyszny obiad i dodać tę surówkę. Niebo w gębie. Przeczytaj o tym, jak samodzielnie można zrobić chleb . Dowiedz się też, jakie pułapki czyhają przy gotowaniu mięsa .