Smakosze.pl Przepisy Siostra Anastazja wlewa do naleśników 2 napoje. Wychodzą idealnie puszyste
Fot. Canva/arfo, Facebook/Siostra Anastazja

Siostra Anastazja wlewa do naleśników 2 napoje. Wychodzą idealnie puszyste

12 grudnia 2024

Jak zrobić puszyste naleśniki? To najlepiej wie siostra Anastazja. Do ciasta naleśnikowego dodaje składniki, które sprawiają, że danie jest lekkie i puszyste jak chmurka.

Naleśniki puszyste i pyszne

Mało kto nie lubi naleśników. To danie można podać właściwie na każdy posiłek. Smakują na śniadanie, na obiad i kolację. Dają wiele pysznych możliwości. Kluczem są tu dodatki. Naleśniki można jeść na słodko i w sposób wytrawny.

Zwykle zależy nam, by to danie wyróżniało się puszystością. Jednak czasem naleśniki wychodzą zbyt twarde i suche. Czas to zmienić. Dlatego jak najszybciej skorzystajmy z przepisu siostry Anastazji na puszyste naleśniki . Siostra do ciasta wlewa mleko i wodę . Ten patent nadaje daniu tak oczekiwanej puszystości.

naleśniki
Fot. Canva/peredniankina
To tutaj zrobisz zakupy na święta w najlepszej cenie. Taniej nawet, niż w Biedronce

Jak zrobić naleśniki siostry Anastazji?

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 1 ½ szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Przygotowanie naleśników zaczniemy od wlania mleka i wody do naczynia . Dodajemy przesianą mąkę, jajka, szczyptę soli i cukier. Składniki miksujemy na gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na 20-30 minut.

To też sprawi, że naleśniki wyjdą puszyste. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki ze schłodzonego ciasta. Powinny uzyskać rumiany kolor. Naleśniki są gotowe do podania.

Puszyste naleśniki dla każdego

Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami . Do ciasta wsypaliśmy trochę cukru, więc pasują do nich słodkie dodatki. Serek z owocami, konfitura lub mus jabłkowy sprawdzą się tu idealnie. Warto wypróbować przepis siostry Anastazji, bo gwarantuje puszysty efekt na talerzu.

Woda i mleko w cieście oraz schłodzenie go potem w lodówce sprawi, że naleśniki każdego zachwycą puszystością . Ten patent przyda się w każdej kuchni. Pyszne i puszyste naleśniki gwarantowane. Pisaliśmy o tym, jak zrobić znakomity obiad z kurczaka. Radziliśmy, co zrobić, by ciasto na pierogi nie wyszło twarde.

naleśniki
Fot. Canva/arfo

Źródło: foodpedia.pl

Kostki rosołowe robię samodzielnie. Smaczniejsze i zdrowe, bo bez grama chemii
Trzymaj się tej zasady, a barszcz czerwony będzie mieć rubinowy kolor. Jest kluczowa
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy