Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty i brzoskwinie. Nie znam prostszego przepisu na deser
Co podać na deser? Często przyrządzam doskonałe ciasta francuskie z brzoskwinią. Przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk gwarantuje pyszny efekt na talerzu. Będzie w sam raz na początek roku.
Ciasto francuskie i brzoskwinia, czyli pyszny deser
Jeśli marzy Ci się pyszny deser na początek roku, to zerknij na przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki prostej recepturze w krótkim czasie przygotujesz ciastka z ciasta francuskiego. Nie zabraknie w nich biszkoptów, dżemu i soczystych brzoskwiń.
Taki deser dzięki wskazówkom Ani Zyśk jest dosłownie dla każdego. Nawet osoba, której brakuje doświadczenia w kuchni, zrobi te wyborne ciastka z brzoskwinią. Oprószone cukrem pudrem zachwycą delikatnością i słodkim smakiem.
Ania Zyśk zna sposób na ciasto francuskie
Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła ogromną popularność w sieci. Jej przepisy zapewniają najlepsze domowe jedzenie. Dewizą Ani jest też łatwe gotowanie, które pokazuje na swoim Instagramie jedz.pysznie. Tym razem blogerka, która o kuchni wie dosłownie wszystko, poleca ciastka z ciasta francuskiego.
Z dodatkiem ulubionego dżemu, biszkoptów i brzoskwiń z syropu, deser nie ma sobie równych. Dzięki wskazówkom Ani Zyśk każdy przygotuje pyszne ciastka z brzoskwinią. Blogerka krok po kroku poprowadzi Cię przez proces przyrządzenia znakomitego deseru.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g brzoskwiń w syropie
- syrop z brzoskwiń do nasączenia
- 50 g ulubionego dżemu
- mleko do posmarowania
- biszkopty kocie języczki
- cukier puder do posypania
Jak zrobić ciasta z brzoskwinią z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Brzoskwinie pokrój w plasterki, a ciasto francuskie w duże prostokąty.
Krok 2. Na ciasto francuskie wyłóż po 2 biszkopty kocie języczki. Posmaruj je syropem z brzoskwiń i ulubionym dżemem.
Krok 3. Na biszkoptach ułóż brzoskwinie i brzegi ciasta złóż do środka. Ciasto posmaruj mlekiem i piecz w 180 stopniach, grzanie góra- dół przez około 30 minut.