Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty i brzoskwinie. Nie znam prostszego przepisu na deser
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 04.01.2025 14:36

Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty i brzoskwinie. Nie znam prostszego przepisu na deser

deser
Fot. Anna Zyśk

Co podać na deser? Często przyrządzam  doskonałe ciasta francuskie z brzoskwinią. Przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk gwarantuje pyszny efekt na talerzu. Będzie w sam raz na początek roku. 

Ciasto francuskie i brzoskwinia, czyli pyszny deser

Jeśli marzy Ci się pyszny deser na początek roku, to zerknij na przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki prostej recepturze w krótkim czasie przygotujesz ciastka z ciasta francuskiego. Nie zabraknie w nich biszkoptów, dżemu i soczystych brzoskwiń. 

Taki deser dzięki wskazówkom Ani Zyśk jest dosłownie dla każdego. Nawet osoba, której brakuje doświadczenia w kuchni, zrobi te wyborne ciastka z brzoskwinią. Oprószone cukrem pudrem zachwycą delikatnością i słodkim smakiem. 

Ania Zyśk zna sposób na ciasto francuskie

Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła ogromną popularność w sieci. Jej przepisy zapewniają najlepsze domowe jedzenie. Dewizą Ani jest też łatwe gotowanie, które pokazuje na swoim Instagramie jedz.pysznie. Tym razem blogerka, która o kuchni wie dosłownie wszystko, poleca ciastka z ciasta francuskiego.

Z dodatkiem ulubionego dżemu, biszkoptów i brzoskwiń z syropu, deser nie ma sobie równych. Dzięki wskazówkom Ani Zyśk każdy przygotuje pyszne ciastka z brzoskwinią. Blogerka krok po kroku poprowadzi Cię przez proces przyrządzenia znakomitego deseru. 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g brzoskwiń w syropie
  • syrop z brzoskwiń do nasączenia
  • 50 g ulubionego dżemu
  • mleko do posmarowania
  • biszkopty kocie języczki
  • cukier puder do posypania

Jak zrobić ciasta z brzoskwinią z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Brzoskwinie pokrój w plasterki, a ciasto francuskie w duże prostokąty. 

deser
Fot. Anna Zyśk

 

Krok 2. Na ciasto francuskie wyłóż po 2 biszkopty kocie języczki. Posmaruj je syropem z brzoskwiń i ulubionym dżemem.

deser
Fot. Anna Zyśk

 

Krok 3. Na biszkoptach ułóż brzoskwinie i brzegi ciasta złóż do środka. Ciasto posmaruj mlekiem i piecz w 180 stopniach, grzanie góra- dół przez około 30 minut

deser
Fot. Anna Zyśk