Smakosze.pl Restauracje Sprawdzili po 10 latach restaurację po Kuchennych Rewolucjach. Padł 1 poważny zarzut
YouTube/ Check In- Klaudia i Michał

Sprawdzili po 10 latach restaurację po Kuchennych Rewolucjach. Padł 1 poważny zarzut

16 maja 2023

„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?

Pucka „Beka” po „Kuchennych Rewolucjach”

YouTuberzy z kanału Check In-Klaudia i Michał sprawdzili jak radzi sobie restauracja „Beka” w Pucku, która 10 lat skorzystała z pomocy samej Magdy Gessler i poddała się „Kuchennym Rewolucjom” . W restauracji nadal można skosztować dań, które zaproponowała znana restauratorka. Zjemy np. zupę chrzanową z dorszem czy sandacza z komosą różową i młodą marchewką.

Karta w restauracji jest krótka, co jest jej atutem. Smakosze ryb i mięs znajdą w niej coś dla siebie. Klaudia i Michał sprawdzili, jak smakuje zupa chrzanowa z dorszem, która zawiera kawałki dorsza i bitą śmietanę. YouTuberzy podkreślają,  że smak chrzanu nie jest zbyt ostry. Zaskoczeniem jest słodycz, którą wyczuwa się w tym daniu. Całość jest jak najbardziej godna polecenia .

Kucharz chwycił szklankę i rozgniótł ziemniaki. Ta przekąska jest już hitem

Smak „Kuchennych Rewolucji” nad morzem

Klaudia i Michał skosztowali też tatara z marynowanym śledziem. Danie pięknie wygląda i podobnie smakuje. Śmietana łagodzi smak ryby, a grzybki i ogórki podkreślają wyjątkowy smak tatara . Ta przystawka według YouTuberów jest jeszcze smaczniejsza niż zupa.

W restauracji „Beka” można też zjeść łososia pieczonego serwowanego na tagliatelle w sosie z pesto pomidorowym. Łosoś rozpływa się w ustach, pomidory mają ostry smak, a chrupiące szparagi są pysznym dopełnieniem tego dania głównego .

Co z tą marchewką?

Klaudia zamówiła pieczonego sandacza, który jest podawany z komosą ryżową, młodą
marchewką oraz sosem porowym. YouTuberka podkreśliła, że marchewka nie jest młodym warzywem, ale prawdopodobnie mrożonką. Jednak nawet ten szczegół nie zepsuł smaku rybnego dania .

Sandacz smakował wybornie, był mięsisty, a w towarzystwie pora stanowił nie lada gratkę dla wszystkich, którzy cenią sobie smak ryb . To danie na pewno warto skosztować w restauracji, która z powodzeniem przeszła „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. W „Bece” można zjeść na deser - tartę kokosową z czekoladą i musem malinowym. Jest pyszna, spróbujcie sami w puckiej restauracji. Jakiś czas temu wspominaliśmy o szokujących „Kuchennych Rewolucjach” .

Restauracja po Kuchennych Rewolucjach

Źródło: YouTube/ Check In- Klaudia i Michał

Takie jajka są najzdrowsze. Dietetyk powiedział z czym najlepiej je łączyć
Wetrzyj w mięso i połóż na patelni. Kotlety dosłownie będą się rozpływać w ustach
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy