Sprawdzili po 10 latach restaurację po Kuchennych Rewolucjach. Padł 1 poważny zarzut
„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?
Pucka „Beka” po „Kuchennych Rewolucjach”
YouTuberzy z kanału Check In-Klaudia i Michał sprawdzili jak radzi sobie restauracja „Beka” w Pucku, która 10 lat skorzystała z pomocy samej Magdy Gessler i poddała się „Kuchennym Rewolucjom” . W restauracji nadal można skosztować dań, które zaproponowała znana restauratorka. Zjemy np. zupę chrzanową z dorszem czy sandacza z komosą różową i młodą marchewką.
Karta w restauracji jest krótka, co jest jej atutem. Smakosze ryb i mięs znajdą w niej coś dla siebie. Klaudia i Michał sprawdzili, jak smakuje zupa chrzanowa z dorszem, która zawiera kawałki dorsza i bitą śmietanę. YouTuberzy podkreślają, że smak chrzanu nie jest zbyt ostry. Zaskoczeniem jest słodycz, którą wyczuwa się w tym daniu. Całość jest jak najbardziej godna polecenia .
Smak „Kuchennych Rewolucji” nad morzem
Klaudia i Michał skosztowali też tatara z marynowanym śledziem. Danie pięknie wygląda i podobnie smakuje. Śmietana łagodzi smak ryby, a grzybki i ogórki podkreślają wyjątkowy smak tatara . Ta przystawka według YouTuberów jest jeszcze smaczniejsza niż zupa.
W restauracji „Beka” można też zjeść łososia pieczonego serwowanego na tagliatelle w sosie z pesto pomidorowym. Łosoś rozpływa się w ustach, pomidory mają ostry smak, a chrupiące szparagi są pysznym dopełnieniem tego dania głównego .
Co z tą marchewką?
Klaudia zamówiła pieczonego sandacza, który jest podawany z komosą ryżową, młodą
marchewką oraz sosem porowym.
YouTuberka podkreśliła, że marchewka nie jest młodym warzywem, ale prawdopodobnie mrożonką. Jednak nawet ten szczegół nie zepsuł smaku rybnego dania
.
Sandacz smakował wybornie, był mięsisty, a w towarzystwie pora stanowił nie lada gratkę dla wszystkich, którzy cenią sobie smak ryb . To danie na pewno warto skosztować w restauracji, która z powodzeniem przeszła „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. W „Bece” można zjeść na deser - tartę kokosową z czekoladą i musem malinowym. Jest pyszna, spróbujcie sami w puckiej restauracji. Jakiś czas temu wspominaliśmy o szokujących „Kuchennych Rewolucjach” .
Źródło: YouTube/ Check In- Klaudia i Michał