Smakosze.pl Przepisy Strzelczyk wymieszał go z mięsem z rosołu. “Proste, a jakie pyszne”
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA

Strzelczyk wymieszał go z mięsem z rosołu. “Proste, a jakie pyszne”

25 sierpnia 2024

Co zrobić z mięsa z rosołu? Tomasz Strzelczyk zna na to doskonały sposób. Miesza mięso z jednym produktem. Wychodzi apetyczne smarowidło, które z pieczywem smakuje, że palce lizać.

Mięso z rosołu i co dalej?

Rosół jadamy na co dzień i od święta . Cenimy sobie ten doskonały smak. Jednak, co później zrobić z mięsem z rosołu? Warto poznać patent Tomasza Strzelczyka na użycie mięsa z tej lubianej zupy. Znany kucharz łączy je z majonezem . Dodaje cebule, czosnek i ciecierzyce. Z takich składników powstaje pyszne smarowidło do pieczywa.

Wyrazisty smak i aromat to cechy, które  wyróżniają ten przysmak. Dzięki z nim mięso z rosołu się nie zmarnuje i zjesz je ze smakiem . Przepis Tomasza Strzelczyka znajdziesz na jego kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

mięso z rosołu (1).jpg
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA
Weź fusy z kawy i włóż do lodówki. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę

Jak zrobić smarowidło z mięsa z rosołu?

Składniki:

  • mięso z rosołu
  • 100 gotowanej ciecierzycy
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • szczypta płatków chili
  • 6 łyżek majonezu kieleckiego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie dania zacznij od oddzielenia mięsa od kości i zmielenia go w maszynce. Zmiel podsmażoną cebulkę i ugotowaną ciecierzycę . Składniki dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wsyp płatki chili i wszystko wymieszaj.

Teraz dołóż majonez i ponownie wymieszaj. Przygotuj pieczywo i posmaruj je smarowidłem z mięsa z rosołu . Chleb możesz posypać koperkiem lub natką pietruszki.

Smarowidło z mięsa z rosołu najlepsze

Smarowidło z mięsa z rosołu wychodzi pysznie i jest pełne. Przyda się do kanapek na kolację lub drugie śniadanie. Takie smarowidło zapakuj do słoika, zakręć i wstaw do lodówki. Przez kilka dni możesz z niego korzystać.

Wypróbuj przepis od Tomasza Strzelczyka. Dzięki niemu znajdziesz pyszne zastosowanie dla mięsa z rosołu . Taki smakołyk doceni cała rodzina. Pieczywo z mięsnym dodatkiem będzie smakować pysznie. Pisaliśmy o tym, jak zrobić sałatkę z pomidorów z pysznym sosem. Podawaliśmy doskonały przepis na niedzielny rosół.

smarowidło
Fot. YouTube/ODDASZFARTUCHA
Tylko dziś w Biedronce rozdają olej za darmo. Wystarczy spełnić te warunki
Weź torebki herbaty i włóż je do lodówki. Ten patent zasługuje na najwyższą nagrodę
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy