Strzelczyk wymieszał go z mięsem z rosołu. “Proste, a jakie pyszne”
Co zrobić z mięsa z rosołu? Tomasz Strzelczyk zna na to doskonały sposób. Miesza mięso z jednym produktem. Wychodzi apetyczne smarowidło, które z pieczywem smakuje, że palce lizać.
Mięso z rosołu i co dalej?
Rosół jadamy na co dzień i od święta . Cenimy sobie ten doskonały smak. Jednak, co później zrobić z mięsem z rosołu? Warto poznać patent Tomasza Strzelczyka na użycie mięsa z tej lubianej zupy. Znany kucharz łączy je z majonezem . Dodaje cebule, czosnek i ciecierzyce. Z takich składników powstaje pyszne smarowidło do pieczywa.
Wyrazisty smak i aromat to cechy, które wyróżniają ten przysmak. Dzięki z nim mięso z rosołu się nie zmarnuje i zjesz je ze smakiem . Przepis Tomasza Strzelczyka znajdziesz na jego kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić smarowidło z mięsa z rosołu?
Składniki:
- mięso z rosołu
- 100 gotowanej ciecierzycy
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- tymianek
- szczypta płatków chili
- 6 łyżek majonezu kieleckiego
- sól
- pieprz
Przygotowanie dania zacznij od oddzielenia mięsa od kości i zmielenia go w maszynce. Zmiel podsmażoną cebulkę i ugotowaną ciecierzycę . Składniki dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wsyp płatki chili i wszystko wymieszaj.
Teraz dołóż majonez i ponownie wymieszaj. Przygotuj pieczywo i posmaruj je smarowidłem z mięsa z rosołu . Chleb możesz posypać koperkiem lub natką pietruszki.
Smarowidło z mięsa z rosołu najlepsze
Smarowidło z mięsa z rosołu wychodzi pysznie i jest pełne. Przyda się do kanapek na kolację lub drugie śniadanie. Takie smarowidło zapakuj do słoika, zakręć i wstaw do lodówki. Przez kilka dni możesz z niego korzystać.
Wypróbuj przepis od Tomasza Strzelczyka. Dzięki niemu znajdziesz pyszne zastosowanie dla mięsa z rosołu . Taki smakołyk doceni cała rodzina. Pieczywo z mięsnym dodatkiem będzie smakować pysznie. Pisaliśmy o tym, jak zrobić sałatkę z pomidorów z pysznym sosem. Podawaliśmy doskonały przepis na niedzielny rosół.