Ta surówka z kapusty pekińskiej nie ma sobie równych. Podaję ją zawsze na świąteczny obiad
Tę surówkę musisz podać na świąteczny obiad. Jej smak zachwyci całą rodzinę, a ty zrobisz ją błyskawicznie. Jest lekka i świetnie uzupełni smak drugiego dania. Poznaj przepis i zaskocz swoją rodzinę. Surówka zniknie w mig.
Idealna surówka na obiad
Najlepszy obiad nie może istnieć bez dobrej surówki. Szczególnie ten wyjątkowy, świąteczny obiad w gronie rodzinnym musi być doskonały. Może taki być, jeżeli do dobrego obiadu podasz surówkę z tego przepisu.
Wszystkie składniki są łatwo dostępne, a surówkę robi się bardzo szybko. Dzięki temu zaoszczędzisz masę czasu, którego wszystkim w tym świątecznym okresie brakuje. Poniżej znajdziesz wszystkie potrzebne składniki oraz przepis.
Co będziesz potrzebować?
Podstawowym składnikiem tej surówki jest kapusta pekińska. Aby surówka była smaczna, będziesz potrzebowała jeszcze składników z listy poniżej. Żadnego nie pomiń, bo tylko wszystkie razem tworzą wyborny smak tej sałatki. Podobny przepis znajduje się na kanale Cookrate - Polska , skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 jabłko
- 200 g tuńczyka w puszce
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Przepis na surówkę
Kapustę pekińską umyj, a następnie rozetnij na pół. Następnie posiekaj ją w drobne paski. Przełóż ją do miski. Jabłko umyj i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i razem z jabłkiem przesyp do miski.
Dodaj odsączonego tuńczyka oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku . Wsyp pieprz, sól i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dodaj jogurt naturalny i ponownie wymieszaj. Gotową podawaj na obiad, a wszystkim będzie smakowała.