Smakosze.pl Porady Ta sztuczka ułatwi ci życie. Strzelczyk pokazał najlepszy patent z papierem do pieczenia
Screen z filmu pochodzi z kanału Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube

Ta sztuczka ułatwi ci życie. Strzelczyk pokazał najlepszy patent z papierem do pieczenia

28 stycznia 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Tomasz Strzelczyk na swoim kanale podzielił się genialną sztuczką, która ułatwia pieczenie. Papier do pieczenia będzie przylegał do blachy, kiedy namoczysz go w zimnej wodzie. Patent Strzelczyka podbija Internet. Na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA znajdziemy wiele przepisów na proste, szybkie i smaczne dania oraz przydatne sztuczki kulinarne, które ułatwią nam gotowanie. Ostatnio popularny kucharz udostępnił film, na którym pokazuje, co zrobić z papierem do pieczenia.

Papier do pieczenia jest dość twardy i mało elastyczny, przez co często mamy problem, żeby dokładnie wyłożyć go na blaszce. Materiał i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Tomasz Strzelczyk ODDASZFARUCHA.

Tomasz Strzelczyk pokazał, że papier może idealnie przylegać do blachy, dzięki czemu rozłożymy go w mgnieniu oka. Czy wiesz, że papier do pieczenia ma również inne zastosowania w kuchni? Sprawdzi się do utrzymania czystości w lodówce i nie tylko.

Najlepszy sposób na papier do pieczenia

Papier do pieczenia jest twardy i trudny do ułożenia. Nie jest również elastyczny i plastyczny, przez co często mamy problem, żeby dobrze rozłożyć go w tortownicy, czy wysokiej blaszce. Strzelczyk znalazł na to prosty sposób.

Tomasz Strzelczyk z kawałka papieru do pieczenia robi kulę i wkłada ją na chwilę do miski z zimną wodą. Po wyjęciu papier o wiele łatwiej układa się na blaszce i dobrze do niej przylega, nie zsuwa się i nie wystaje.

Niezwykłe zastosowanie papieru do pieczenia

Papier do pieczenia sprawdzi się nie tylko do wykładania blach. Wyłóż papierem półki w lodówce. W ten sposób pozbędziesz się wilgoci i błyskawicznie posprzątasz urządzenie. Zamiast wyciągać każdą szufladę, wymienisz papier.

Połóż papier do pieczenia na deskę, zanim zaczniesz kroić na niej surowe mięso. W ten sposób zabezpieczysz ją przed wchłanianiem soków z mięsa. Deska będzie czysta, a Ty nie będziesz musiała jej dezynfekować.

Sprawdź również, w jakiej formie najlepiej piec sernik i szarlotkę . Piekarnik wymaga czyszczenia? Zapomnij o chemicznych środkach. Urządzenie wyszorujesz domowym sposobem. Bez szorowania i za grosze.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy