Smakosze.pl Przepisy Tę zupę robię zawsze, gdy jestem zabiegana. Jest pyszna, szybka i tania, a 1 składnik bosko podkręca smak
YouTube/@esschenkochen

Tę zupę robię zawsze, gdy jestem zabiegana. Jest pyszna, szybka i tania, a 1 składnik bosko podkręca smak

10 listopada 2023

Czy niedroga i szybka w przygotowaniu zupa może być też smaczna? Okazuje się, że tak. Gotuję właśnie taką zupę, gdy brakuje mi czasu na przyrządzanie wymyślnych i czasochłonnych potraw. Za każdy razem rezultat mnie zachwyca.

Szybka zupa pełna witamin

Ostatnio brakuje mi czasu na gotowanie. Czy odpuszczam tę czynność? Nic z tych rzeczy! Stawiam na proste dania, które robię raz-dwa. Jednym z nich jest doskonała zupa jarzynowa.

Do przyrządzenia takiej zupy potrzebuję głównie warzyw. Wybieram kalafior, ziemniaki, por, marchewkę i cebulę. Stawiam też na jeden składnik, który fantastycznie podkręca smak tej szybkiej zupy. Dodaję do niej serek topiony. Ten produkt to prawdziwy strzał w 10!

serek topiony.jpg
Canva / pixelshot
To najsmaczniejszy obiad bez mięsa, jaki znam. Robię go co piątek, domownicy wciąż nie mają dosyć

Jak ugotować szybką i tanią zupę?

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 4 ziemniaki
  • 1 kalafior
  • natka pietruszki
  • koperek
  • por
  • 2 ½ litra wody
  • sól
  • pieprz100 g serka topionego

Cebulę kroimy siekamy i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pokrojony por i marchewkę . Teraz do garnka ze składnikami dorzucamy pokrojone w średnią kostkę ziemniaki. Wlewamy wodę i mieszamy.

Zupę gotujemy 15 minut pod przykryciem. Po upływie tego czasu dodajemy kalafior podzielony na różyczki. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut. Następnie dodajemy serek topiony. Dorzucamy posiekany koperek, pietruszkę i gotujemy jeszcze 5 minut.

Serek topiony podkręci smak zupy

Nasza zupa jarzynowa zyska jeszcze lepszy smak dzięki dodaniu do niej serka topionego. Stanie się kremowa i aksamitna . Zupa, jak widać jest szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Zawiera dużo warzyw i ani grama mięsa.

Polecam mój sposób na taki szybki posiłek, bo efekt jest znakomity. Zupa syci, rozgrzewa i bardzo dobrze smakuje . Będzie idealna szczególnie jesienią i zimą. Po podgrzaniu jest jeszcze smaczniejsza. Pisaliśmy o zupie pieczarkowej z ziemniakami. Radziliśmy, jak ugotować zupę meksykańską.

gotowa zupa.jpg

Źródło: YouTube/@esschenkochen

Jesienią często się zajadam tą zupą. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
Ułóż chleb w misce, zalej tą mieszanką i wstaw do piekarnika. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy