Smakosze.pl Produkty Tylko w Lidlu, ukochana ryba za grosze. Promocja kończy się w środę
Fot. Shutter/Proxima Studio, Canva/Mona Makela

Tylko w Lidlu, ukochana ryba za grosze. Promocja kończy się w środę

16 września 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Sieć sklepów Lidl tylko w tym tygodniu ma w swojej ofercie ryby, które nie są dostępne na co dzień. Na szczególną uwagę zasługuje jedna z nich, którą określa się jako jedną z najzdrowszych. Jeszcze nigdy nie była tak tania, więc czym prędzej udaj się na zakupy, bo oferta jest ograniczona czasowo. Wszystkie szczegóły poznasz w dalszej części artykułu.

Ryby w Lidlu w dobrej cenie

Lidl słynie z jakości sprzedawanych produktów. Nic więc dziwnego, że tylko tym tygodniu sieć wprowadziła do swojego asortymentu ryby, które nie są sprzedawane stale. W ofercie dostępna jest tusza makreli, polędwica z czarnego dorsza, dorada i wiele innych ryb.

Na szczególną uwagę zasługuje jednak zdrowa ryba , o której dowiesz się więcej  w dalszej części artykułu. Należy spieszyć się z zakupami, ponieważ ryby w Lidlu dostępne są w ofercie tymczasowej i trwa ona do środy, czyli do 18 września.

pstrąg.jpg
Fot. Canva/Vladimir Mironov
Żadne ruskie, czy z mięsem. Pierogi z tym farszem nie mają sobie równych

Zdrowa ryba tylko w Lidlu

Jedną z dostępnych w Lidlu ryb jest pstrąg tęczowy. Możesz kupić go w postaci fileta lub wędzonego na gorąco. Jest to jedna z najzdrowszych i najcenniejszych ryb, która powinna znaleźć się w diecie każdego z nas. Te ryby w Lidlu dostaniesz w atrakcyjnych cenach. Za 100 gramów fileta z pstrąga tęczowego zapłacisz 5 złotych i 99 groszy, natomiast za 100 gramów wędzonej ryby tylko 4 złote i 49 groszy.

Pstrąg tęczowy, czyli zdrowa ryba

Pstrąg tęczowy to zdrowa ryba, ponieważ jest wyjątkowo bogata w kwasy tłuszczowe omega-3. Odpowiada on nie tylko za budowanie odporność naszego organizmu, ale też chroni przed chorobami serca. Ryba zawiera także sporo białka, które w tym wypadku jest lekkostrawne i określa się je jajo wzorcowe, czyli takie samo, jak występuje w kurzych jajkach .

Należy także pamiętać, że pstrąg łososiowy jest bogaty w witaminy z grup A, E, D, K oraz B12. A dzięki nim w łatwy sposób zbudujesz odporność i poprawisz działanie organizmu.

pstrągi.jpg
Fot. Canva/Yevgenya Shal
Śledzie proboszcza to hit nad hity. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Wlej do mięsa zaraz po przesmażeniu. Wieprzowina w gulaszu będzie idealnie miękka
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy