U Magdy Gessler ceny z kosmosu na Boże Narodzenie. Świąteczny barszcz daje do myślenia, kosztuje fortunę
Słynna restauratorka – Magda Gessler – przygotowała ofertę cateringu na Boże Narodzenie. Za przygotowane przez jej kucharzy dania należy zapłacić spore pieniądze. Przyjrzyjmy się ofercie i sprawdźmy, ile kosztuje tradycyjny barszcz i uszka. Czy catering od Magdy Gessler jest wart swojej ceny?
Magda Gessler z ofertą na Boże Narodzenie
Co prawda do Bożego Narodzenia zostało sporo czasu i nikt jeszcze nie myśli o przygotowywaniu świątecznych potraw, Magda Gessler już teraz zaprezentowała menu świątecznego cateringu. Ofertę swojej restauracji przygotowuje co roku i za każdym razem wywołuje ona mieszane uczucia. Według niektórych cena dań jest zbyt wysoka, a w dodatku pojawiają się głosy, że potrawy są niesmaczne.
O tym, czy faktycznie tak jest, trzeba przekonać się samemu, zamawiając catering Magdy Gessler. Kilka dni temu na stronie restauracji U Fukiera pojawiło się menu świąteczne. Oferta jest dostępna stacjonarnie w Warszawie, a niektóre produkty są wysyłane na terenie całego kraju. Zobaczmy, co znalazło się ofercie i ile kosztują dania od Gessler.
Ile kosztuje catering Magdy Gessler?
Kontrowersje wokół cateringu Magdy Gessler budzą przede wszystkim ceny. Czy w tym roku również są one zbyt wysokie? Najtańsze danie kosztuje 51 złotych, a za najdroższą pozycję w ofercie należy zapłacić 145 złotych. Rozstrzał cen jest naprawdę spory i wszystko zależy od tego, co wybierze zamawiający. Biorąc jednak pod uwagę to, że na Wigilii zawsze jest kilka osób, ceny są naprawdę wysokie. Sprawdźmy, co można otrzymać w tej cenie i przekonajmy się, czy warto zainwestować w catering.
Co znajduje się w ofercie Gessler?
W świątecznej ofercie restauratorki nie mogło zabraknąć tradycyjnego czerwonego barszczu. Za 900 ml tej zupy należy zapłacić 67 zł. Do tej zupy powinny trafić uszka, które kosztują 70 zł za dziesięć sztuk. Taki zestaw to koszt 137 zł, czyli całkiem sporo.
Na wigilijnym stole powinny znaleźć się również pierogi z kapustą, a w wypadku tych od Gessler, również z borowikami. To najtańsze danie w menu, bo pięć sztuk kosztuje 51 zł.
W menu nie zabrakło również dań rybnych. W tym roku będzie to faszerowany koprem pstrąg za 93 zł, a też śledź przykryty pierzynką. Za słoik drugiego dania o gramaturze 300 g trzeba zapłacić 59 zł.
Na wigilijne stoły trafią nie tylko słone dania, ale i ciasta. Te również są dostępne w ofercie restauracji U Fukiera. Tradycyjny makowiec o wadze 1,2 kg kosztuje 145 złotych. W niższej cenie dostępny jest także piernik staropolski z powidłami śliwkowymi, który kosztuje 90 zł.
Biorąc pod uwagę to, że zaproponowane porcje są dosyć małe, ceny są naprawdę wysokie. Nie każdy jest w stanie przeznaczyć aż tak duże pieniądze, więc decyduje się na przygotowanie ich własnoręcznie. Zaproponowane menu może stać się inspiracją dla gospodyń, które mogą spróbować zmierzyć się z daniami Gessler.
Sprawdź także, jakiej cebuli nie jeść oraz poznaj przepis na świąteczną przekąskę .