W jednym garnku gotuję obiad na kilka dni. Moja rodzina to uwielbia, ciągle proszą o dokładki
Jeśli chcecie ugotować smaczny i sycący obiad na kilka dni, to polecam mój przepis na ten posiłek. Danie jest tak dobre, że moi bliscy wciąż proszą o dokładki. Wypróbujcie przepis na pożywny obiad jednogarnkowy.
Obiad jednogarnkowy będzie smakował każdemu
Moja rodzina jest bardzo wybredna, jeżeli chodzi o jedzenie obiadów. Każdy lubi, co innego i trudno wszystkim dogodzić . Z tego powodu gotowanie dla moich bliskich od zawsze było kulinarnym wyzwaniem. Jednak odkąd dostałam przepis na obiad jednogarnkowy, rodzina zajada się tym daniem.
Teraz przygotowuję smaczny i pożywny obiad nawet na kilka dni. Gotuję gar i każdy chętnie sięga po dokładkę. To danie jest tak smaczne, że często robię właśnie taki obiad. Skorzystajcie z mojego przepisu, bo naprawdę warto.
Jak ugotować obiad jednogarnkowy?
Składniki:
- ½ kg kiełbasy
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- 2 liście laurowe
- 1 puszka pomidorów
- 5 ziemniaków
- 2 papryki czerwone
- 750 ml wody
- lubczyk
- natka pietruszki
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Doprawiamy majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe.
Wszystko mieszamy i smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy pomidory i gotujemy 10 minut. Dolewamy wodę i zagotowujemy. Dokładamy pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i paprykę. Dorzucamy lubczyk i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Obiad jednogarnkowy, czyli przysmak małych i dużych
To danie podajemy z natką pietruszki. Smakuje jeszcze lepiej po ponownym podgrzaniu. Obiad jednogarnkowy jest daniem pożywnym, smacznym i aromatycznym. Świetnie rozgrzewa i smakuje nie tylko dorosłych.
Chętnie jedzą je też dzieci. Taki obiad wystarczy na kilka dni. Z biegiem czasu nabiera jeszcze więcej wyrazistości i smaku. U mnie w domu rodzina zawsze prosi o dokładkę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić bigos cygański. Polecaliśmy też przepis od Tomasza Strzelczyka na sycący obiad.