Smakosze.pl Przepisy W życiu nie jadłem lepszej surówki. Wszystkich dziwi, z czego ją robię
YouTube/@ZARAŻENI PASJAMI

W życiu nie jadłem lepszej surówki. Wszystkich dziwi, z czego ją robię

15 lutego 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Koniecznie spróbuj tej surówki. Zrób ją z przepisu poniżej. Nie zdziw się, bo składniki mogą zaskoczyć, ale to właśnie dzięki nim tak doskonale smakuje. Nie wyobrażam sobie bez niej obiadu.

Najlepsza surówka na świecie

Pierwszy raz spróbowałem tej surówki u mojej mamy na obiedzie. Od razu poprosiłem o przepis. To najlepsze surówka, jaką możesz zrobić do obiadu dla całej rodziny, czy przyjaciół.

Będzie im naprawdę smakowało. Będą zaskoczeni, kiedy usłyszą, z czego jest ta surówka. Smak jednak zdecydowania przeważy i poproszą o dokładkę. Dlatego zrób ją w sporej ilości z przepisu poniżej.

rzepa.jpg
Canva/@briansappie
Niedawno wypróbowałem przepis na tę sałatkę. Jest tak dobra, że podam ją na Wielkanoc

Zaskakujący składnik

Do przygotowania tej surówki potrzebujesz tylko kilka składników. Najbardziej zaskakującym jest rzepa. Kiedy goście dowiadują się, z czego jest ta pyszna surówka, nie kryją zdziwienia. Właśnie to warzywo gwarantuje niepowtarzalny smak surówki. Podobny przepis znajdziesz na kanale ZARAŻENI PASJAMI, skąd pochodzą zdjęcia zawarte w tym artykule.

Składniki:

  • 1 rzepa
  • ½ jabłka
  • liście selera
  • 50 g jogurtu greckiego
  • 10 ml octu jabłkowego
  • oliwa
  • pieprz
  • sól

Przepis na surówkę

Zacznij od obrania i umycia rzepy. Następnie zetrzyj ją na dużych oczkach tarki . Obraną połówkę jabłka zetrzyj na tych samych oczkach, co rzepę.

Dokładnie wypłucz liście selera . Następnie drobno posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Do osobnej miski włóż jogurt grecki i wlej ocet jabłkowy. Sos dopraw solą oraz pieprzem . Całość dokładnie wymieszaj.

Gotowy sos przełóż do miski z rzepą. Wlej odrobinę oliwy i wszystkie składniki wymieszaj . Gotową surówkę podawaj do dobrego obiadu lub jedz samą na śniadanie. W obu przypadkach sprawdzi się idealnie.

wymieszanie surówki.jpg
YouTube/@ZARAŻENI PASJAMI
Kupujesz miód? Już wkrótce zauważysz ogromną zmianę na etykietach
Młodzi Polacy nie pamiętają już o tych kluskach. Dawniej były jadane w każdym domu
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy