Smakosze.pl Przepisy Wachowicz piecze kaszankę z 2 dodatkami. Efekt powala na łopatki
Pawel Wodzynski/East News, canva/Shaiith

Wachowicz piecze kaszankę z 2 dodatkami. Efekt powala na łopatki

29 kwietnia 2023
Autor tekstu: Renata Materlińska

Kaszanka jest produktem, który często trafia na nasze grille. By jednak smakowała doskonale, trzeba wiedzieć z czym ją zestawić. Ewa Wachowicz wpadła na świetny pomysł. Garmażeryjną wędlinę zapieka pod warstwą kiszonej kapusty i cebuli. Koniecznie przetestujcie jej przepis, bo te składniki rewelacyjnie ze sobą harmonizują.

Najpopularniejszy sposób na kaszankę z grilla

Kaszanka ma tendencję do rozpadania się, dlatego przed położeniem na ruszt warto zawinąć ją w kawałek folii aluminiowej. Wiele osób do środka wkłada też pokrojoną cebulę, która świetnie balansuje smak wyrobu.

Można jednak rozważyć też inne dodatki, by uzyskać jeszcze lepszy efekt. Pomysł Ewy Wachowicz z pewnością zasługuje na przetestowanie. Zapowiada się naprawdę pysznie.

Planujesz grillować mięsa? O 1 detalu nie możesz zapomnieć

Przepis Ewy Wachowicz na pyszną kaszankę

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • olej

Przygotowanie kaszanki wg Ewy Wachowicz

Cebule obierz, przekrój na połowę, pokrój w półtalarki. Zeszklij je na patelni ze średnio rozgrzanym tłuszczem.

Kapustę kiszoną dość drobno posiekaj. Połowę ułóż na aluminiowej tacce. Wyłóż na nią kaszanki, przykryj resztą kapusty, posyp zeszkloną cebulą.

Tackę z kaszanką dokładnie zawiń w folię aluminiową. Kaszankę z kiszoną kapustą i cebulą połóż na gorącym ruszcie grilla i piecz ok. 30 minut. W połowie obróć całość na drugą stronę.

Na naszej stronie znajdziesz też przepis Ewy Wachowicz na pastę jajeczną , a także jej recepturę na sernik wiedeński .

Źródło: ewawachowicz

canva/ipsi501
Wyjawiła, co kazali jej robić z parówkami w sklepie mięsnym. Haniebna praktyka woła o pomstę do nieba
Znamy godziny otwarcia sklepów w majówkę. Nie przegap szansy na zrobienie zakupów
Obserwuj nas w
autor
Renata Materlińska

Redaktorka serwisu Smakosze. Lubię gotować, odkrywać nowe smaki i potrawy. Dlatego po każdej podróży wprowadzam do domowego menu danie, które mi posmakowało. Z wykształcenia jestem technologiem żywności, studiowałam też dietetykę. Przez wiele lat prowadziłam kuchnię w dwutygodniku Przyjaciółka i miesięczniku Poradnik Domowy. Poza dobrym jedzeniem dużą przyjemność sprawia mi jazda na rowerze i muzyka.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy