Ewa Wachowicz - Dziennikarka, prezenterka Miss Polonia. Gwiazda telewizji Polsat, jurorka programu "Top Chef".
Lubicie krupnik? Ta zupa jest pożywna i pełna smaku. Na jakim mięsie najlepiej gotować krupnik? Ewa Wachowicz wybiera szczególny rodzaj mięsa. Dzięki temu zupa wychodzi, że palce lizać.
Naleśniki to danie szybkie i pyszne. Można podać je na wiele różnych sposobów. Jednak najważniejsze jest to, by naleśniki wyszły puszyste jak chmurka. Ewa Wachowicz wie, jak uzyskać taki efekt.
Sernik od Ewy Wachowicz to prawdziwa uczta. Znana restauratorka i gwiazda telewizyjna to ciasto robi z dodatkiem kaszy jaglanej. Do tego wierzch z wiśni i galaretki sprawiają, że ten wyjątkowy sernik nie ma sobie równych.
Pierogi Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Słynna kucharka i prowadząca licznych programów kulinarnych zaprezentowała swój sposób na to tradycyjne danie, a w dodatku zdradziła, jakiej mąki używa. Czytaj dalej, a poznasz przepis Ewy Wachowicz oraz dowiesz się, jaka mąka jest najlepsza.
Ewa Wachowicz zaskoczyła czytelników swojego bloga. Podzieliła się z nimi dosyć nietypowym przepisem. Przygotowana według jej sposobu musztarda z… pigwowca jest bardzo egzotyczna, ale przede wszystkim smaczna. Wypróbuj recepturę znane dziennikarki kulinarnej, a taki przysmak będziesz robić bardzo często.
Są małe, kwaśne i tak niezwykle zdrowe, że czasem robi się z nich leki. Żurawinki to rzadki gość na naszych stołach – a bardzo niesłusznie. Na szczęście z przepisem Ewy Wachowicz to może się wkrótce zmienić.
Sernik jest jednym z ulubionych ciast Polaków. Ewa Wachowicz robi go w wyjątkowy sposób. Dzięki temu ciasto wychodzi pyszne i idealnie puszyste. Sernik z budyniem nie ma sobie równych.
Nie masz pomysłu na czerniejące banany? Pod żadnym pozorem ich nie wyrzucaj. Poznaj przepis Ewy Wachowicz i przygotuj z nich chlebek bananowy. Przysmak zachwyci każdego domownika i wszyscy tylko będą czekać, aż banany sczernieją.
Choć miłośnicy tej węgierskiej potrawy protestują, słowo „gulasz” spopularyzowało się w Polsce na określenie różnego rodzaju potraw i potrawek. To zachęciło Ewę Wachowicz do eksperymentów. Ich wynikiem jest gulasz rybny.
Znana wszystkim Ewa Wachowicz zdradziła swój sposób na udane śniadanie. Szakszuka z jej przepisu bije inne na głowę. Poznaj ten autorski pomysł i wykorzystaj go na pierwszy posiłek, a rodzina będzie zachwycona. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrządzić pyszne śniadanie.
To fantastyczne i szybkie ciasto kokosowe obywa się bez pieczenia. Po nocy w lodówce wygląda spektakularnie i spodoba się każdemu, kto lubi smak kokosów.
Ewa Wachowicz jak mało kto zna się na tradycjach naszej kuchni. Nie znaczy to jednak, że nie zdarza jej się odejść od żelaznych kanonów. Tak jest w wypadku tej zupy pomidorowej, którą znajdujemy tu w zupełnie odmienionym obliczu.
Kotlety mielone zwykle robimy z wieprzowiny. Jednak warto dodać zupełnie inne mięso do lubianych kotletów. Ewa Wachowicz stawia na rodzaj mięsa, który może zaskoczyć niejednego smakosza. Kotlety mielone wyjdą smaczne jak nigdy dotąd.
Jak w wypadku wielu innych potraw i dodatków, także nazwa musztardy rozszerzyła swoje znaczenie i dziś mamy wiele jej warzywnych odpowiedników. Ewa Wachowicz przypomniała bardziej tradycyjny przepis. Z jej dodatkami ma on jednak zupełnie nowe oblicze.
Lubisz pierogi? Jeśli nie potrafisz odmówić sobie kolejnej porcji, to zerknij na ten przepis. Pierogi z serem od Ewy Wachowicz są obłędnie smaczne. Już dawno stały się hitem, który warto poznać.
Gwiazda kulinariów zaprezentowała swój sposób na roladki wieprzowe. Podaje je z duszonymi pieczarkami. Dzięki odpowiednim dodatkom wychodzi z nich niezwykłe w smaku danie.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Ewa Wachowicz ma swój świetny sposób na babkę ziemniaczaną. Dodaje składnik, którego normalnie nie kojarzymy z takim daniem. Nadaje mu jednak bardzo specyficzny smak i aromat.
Jeśli lubisz zjeść dobry rosół, to ten z przepisu Ewy Wachowicz jest właśnie taki. Znana restauratorka dodaj do niego składnik, który może zaskoczyć. Jednak gwarantuje on doskonały smak rosołu.
Mizeria najlepiej smakuje latem. Ta lubiana surówka z ogórków z dodatkiem śmietany wydaje się, że niczym nas już nie zaskoczy. Jednak mizeria Ewy Wachowicz zawiera składnik, który może budzić zdziwienie, ale jednocześnie dodaje pysznego smaku.
Koperek w krótkim czasie traci świeżość? Poznaj radę Ewy Wachowicz na przechowywanie, a to cenne zioło zachowa swój smak na długo. Sposób jest łatwy, a przede wszystkim skuteczny. Od teraz będziesz cieszyć się doskonałym smakiem koperku za każdym razem.
Ewa Wachowicz zdradziła swój sekret. Prowadząca programy kulinarne cieszy się niezmiennie młodym wyglądem. Okazuje się, że zawdzięcza go prostemu napojowi, który pija co rano. Wiemy, z jakiego składnika go przyrządza i zdradzimy ci go właśnie w tym artykule.
Do świata telewizyjnych i internetowych celebrytów podchodzimy zazwyczaj ze zdrową dozą nieufności. Czy jednak zasługuje na nią też Ewa Wachowicz? Gwiazda kuchni i była miss odpowiedziała na to pytanie w rozmowie z dziennikarzami.
Uwielbiasz gotować z sezonowych produktów? W takim razie poznaj przepis Ewy Wachowicz na pierogi, w których farsz będzie przygotowany z warzywa, na który sezon właśnie się rozpoczął. Poznaj przepis i zaskocz swoich domowników podczas obiadu. Na pewno poproszą o dokładkę.
Ewa Wachowicz pokazała swój sposób na dressing do bardzo prostej sałatki. Okazuje się, że dżem malinowy nawet zwykłym składnikom dodaje niezwykłego smaku. Z takim sosem każda sałatka jest w jakimś sensie sałatką owocową.
Pierogi od Ewy Wachowicz smakują i jednocześnie zaskakują. Wszystko przez farsz, jaki do pierogów przyrządza znana restauratorka. Przygotuj go w swojej kuchni i przekonaj się sama. Po prostu rozpływa się w ustach.
Ewa Wachowicz znalazła niezwykłe zastosowanie dla obierków z ziemniaków. Dodaje je do zupy, która przez to zmienia całkowicie swój charakter. Oczywiście, obierki nie nadają się do tego „z marszu”, a jedynie po odpowiednim przygotowaniu.