Wachowicz zalewa nim herbatniki i wkłada do lodówki. To ciasto bez pieczenia jest hitem
Czy robicie ciasta bez pieczenia? Naprawdę warto przygotować taki deser. Jest szybki i obłędnie pyszny. Ewa Wachowicz coś wie na ten temat. Jej ciasto bez pieczenia to prawdziwa poezja smaku. Polecamy przepis od znanej restauratorki na wyśmienity deser. Na jesień będzie jak znalazł.
Ciasto bez pieczenia, czyli niebo w gębie
Jeśli lubicie mieć w domu coś słodkiego, to warto zrobić ciasto bez pieczenia. W przeciwieństwie do tradycyjnych wypieków takie ciasta zawsze się udają . Niestety z tymi z piekarnika, różnie bywa. Czasem opadają, a czasem pojawia się zakalec.
Takiego problemu nie ma z ciastami bez pieczenia. Ewa Wachowicz robi je z herbatników i krakersów. Do tego masa krówkowa i pyszna konfitura. Czego chcieć więcej? To ciasto bez pieczenia jest obłędnie pyszne . Zróbcie je w swojej kuchni.
Jak zrobić ciasto bez pieczenia od Ewy Wachowicz?
Składniki:
- 4 paczki herbatników
- 1 paczka krakersów
- 1 masa krówkowa
- 1 budyń waniliowy
- 1 słoiczek konfitury
- ½ litra mleka
- 1 kostka masła
- ½ litra śmietany 36%
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka mleka w proszku
- płatki migdałowe
Na dnie foremki wykładamy połowę herbatników. Budyń gotujemy na mleku, a gdy przestygnie, to łączymy go z masłem. Taką masą smarujemy herbatniki. Kładziemy drugą warstwę ciastek i smarujemy masą krówkową.
Kładziemy warstwę krakersów i smarujemy konfiturą. Ostatnia warstwa to bita śmietana z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku . Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki.
Ciasto bez pieczenia od Ewy Wachowicz, czyli pyszny deser
Ciasto bez pieczenia od Ewy Wachowicz zachwyca smakiem. Słodycz krówki łączy się z konfiturą i bitą śmietaną. Do tego warstwy herbatników i delikatnie słonych krakersów dopełniają smaku. To ciasto jest prawdziwym kulinarnym hitem i szybko znika z talerzy.
Każdy będzie chciał dokładkę takiego deseru. Ciasto bez pieczenia zrobimy szybko, jednak musimy ono spędzić trochę czasu w lodówce. Warto poczekać na ten wyśmienity deser, bo znika w mgnieniu oka. Pisaliśmy o obłędnie pysznym i efektownym cieście jak z cukierni. Radziliśmy, jak zrobić ciasto z herbatników i kakao.
Źródło: ewawachowicz.pl