Smakosze.pl Porady Weź pomidora i wbij w niego widelec. Szkoda, że nikt mi nie pokazał tej sztuczki wcześniej
YouTube/@5MINUTEMAGIC

Weź pomidora i wbij w niego widelec. Szkoda, że nikt mi nie pokazał tej sztuczki wcześniej

22 sierpnia 2023

Pomidory bardzo często goszczą w naszej kuchni. Lato sprzyja zjadaniu się tymi pachnącymi i świeżymi warzywami. Z pomidorów robimy surówki, ale jemy je też jako pyszny dodatek do kanapek. Warto wbić w pomidora widelec, bo efekt naprawdę cię zaskoczy. Sztuczka jest warta wypróbowania.

Pomidory, czyli pyszne i zdrowe

Wiele osób z niecierpliwością czeka na lato, bo wtedy pomidory są najsmaczniejsze. Dorodne, pełne witamin i wyjątkowo pyszne. Lubimy je jeść i często wykorzystujemy je podczas gotowania. Pomidory są smacznym dodatkiem do surówek, makaronów i zapiekanek.

Przygotowujemy z nich zupę pomidorową, którą uwielbia wiele osób. Jednak pomidory często trafiają jako dodatek do kanapek. Możemy wybierać spośród pomidorów krajowych, malinowych, koktajlowych, czy też śliwkowych. Wybór jest naprawdę duży.

pomidory
YouTube/@5MINUTEMAGIC
Odkąd jem tę zupę, cholesterol wrócił do normy. Robię ją w chwilę, a składniki kosztują grosze

Pomidor i widelec, czyli przydatna sztuczka

Bardzo często pomidory kroimy w plasterki. Lądują one na talerzu jako smaczny dodatek do pieczywa i kanapek. Jeśli zależy nam, by plasterki były równe i ładnie prezentowały się na stole, to warto skorzystać z pewnej sztuczki. Jest ona błyskawiczna w wykonaniu i bardzo przydatna.

Potrzebujemy pomidor i widelec, a ten wbijamy w pomidor. Następnie kroimy warzywo tak, by trafiać nożem w przestrzeń między zębami widelca. Dzięki temu plasterki wychodzą takie, jak powinny. Nie są ani za cienkie, ani z grube. Dzięki tej sztuczce pokroimy szybko i ładnie pomidora.

Sztuczka w kuchni, czyli równe plasterki

Dzięki wykorzystaniu sztuczki z widelcem, plasterki pomidora przygotujesz w błyskawiczny sposób. Nie będą one przerwane, czy nierówne. Teraz krojenie pomidora w równe plasterki to błahostka. Warto korzystać z tej sztuczki i cieszyć się smakiem pomidorów.

Warto dodać, że pomidory zawierają witaminy: A, C, E, K. Pełne są też witamin z grupy B oraz fosforu, magnezu, cynku, żelaza, potasu i jodu. Jedzenie pomidorów zapobiega zawałom serca, miażdżycy i nowotworom. Sprzyja też gubieniu zbędnych kilogramów . Pisaliśmy o pysznej sałatce z pomidorów. Radziliśmy też, jak obierać pomidory.

pomidory
YouTube/@5MINUTEMAGIC

Źródło: YouTube/@5MINUTEMAGIC

Babcia wytknęła mi błąd przy przygotowaniu przetworów. Teraz już go nie robię, weki w końcu przestały się psuć
Chleb w jajku pamiętam z czasów dzieciństwa. Dziś sama robię taki na śniadanie, nie zapominam jednak o 2 dodatkach
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy