Odkąd jem tę zupę, cholesterol wrócił do normy. Robię ją w chwilę, a składniki kosztują grosze
Szybka zupa, która kosztuje grosze i jest bardzo zdrowa? Mamy taki przepis, z którego warto skorzystać. Szybka zupa na obiad zbija cholesterol i jest pożywna. Do jej przygotowania potrzebujesz między innymi młodej kapusty i cukinii. Ugotuj tę zupę i gub zbędne kilogramy.
Szybka zupa na obiad, czyli samo zdrowie
Przygotowanie obiadu bywa czasochłonne. Niestety zdarza się, że czasu nam brakuje. Wtedy warto sięgnąć po szybki, tani i zdrowy przepis na równie szybką zupę. Dostarczy nam wiele wrażeń smakowych i nie zabierze nam wiele czasu.
Szybka zupa na obiad z młodej kapusty i cukinii zbija cholesterol i odchudza. Jest wyjątkowo lekka, ale syci i spala tłuszcz. Ugotujesz ją szybko, a na składniki do tej szybkiej zupy wydasz niewiele pieniędzy. Polecamy przepis na zupę, która pomoże smacznie schudnąć.
Babcia wytknęła mi błąd przy przygotowaniu przetworów. Teraz już go nie robię, weki w końcu przestały się psućJak przygotować szybką zupę na obiad?
Składniki:
- młoda kapusta
- marchew
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- cukinia
- puszka pomidorów krojonych
- 30 g masła
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- koperek
- natka pietruszki
Cebule kroimy, a do garnka wkładamy masło. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy cebulę i podsmażamy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dorzucamy do garnka z cebulą. Solimy i podsmażamy. Kapustę szatkujemy, ale niezbyt drobno.
Do garnka ścieramy czosnek, mieszamy i podsmażamy przez około 2 minuty. Dodajemy kapustę, dolewamy trochę wody i gotujemy na średnim ogniu przez 5 minut. Cukinię kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka, mieszamy i dodajemy pomidory z puszki. Można dodać wodę, doprawiamy solą, słodką papryką i pieprzem.
Szybka zupa na obiad, dzięki niej schudniesz
Gotujemy zupę jeszcze kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj koperek i pietruszkę. Ta szybka zupa na obiad jest już gotowa. Jest smaczna i sprzyja odchudzaniu. Dzięki zawartości wielu warzyw syci i jest pożywna. Smakuje jeszcze lepiej po ponownym podgrzaniu.
Warto podawać ją na obiad lub kolację. Kilogramy będą same spadać. To między innymi zasługa młodej kapusty, która dodatkowo dostarczy nam bogactwa witamin i minerałów. Zawiera bowiem witaminy: C, A, E, B i K. Pełna jest też kwasu foliowego i żelaza. Pisaliśmy o szybkiej zupie dyniowej. Podawaliśmy też przepis na zupę z pora od Jakuba Kuronia.
Źródło: YouTube/@SprintCooking