Wsyp mąkę do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Jeśli lubisz próbować nowych przepisów, to koniecznie wypróbuj ten patent w swojej kuchni. Jest prosty, ale bardzo efektowny. Wystarczy wsypać mąkę do miski, potem dodać majonez i wymieszać składniki. W kilka chwil poznasz smak ciekawego dania.
Mąką i majonez daje smaczny efekt
Jeśli znudziły ci się znane dotąd potrawy i chcesz spróbować czegoś zupełnie nowego, to właśnie jest ten moment . Pora na testowanie przepisu dzięki, któremu odkryjesz nową potrawę. To prosta i apetyczna przekąska, która jest łatwa do zrobienia. Potrzebujesz mąki, majonezu i jeszcze kilku składników.
Wystarczy wszystko wymieszać i w kilka chwil cieszyć się smakiem pysznych paluszków. Mają w sobie sporo sera i natkę pietruszki. Będą idealne na popołudniową przekąskę i zaspokoją głód. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Nur'un Yemek Tarifleri 2. Stamtąd też pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.
Jak zrobić paluszki pełne sera?
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 ½ szklanki mleka
- 4 łyżki majonezu
- ser feta
- ser żółty
- natka pietruszki
- olej do smażenia
Przygotowanie paluszków zacznij od przesiania mąki do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Wsyp proszek do pieczenia, wbij jajko, dodaj ser żółty i sera feta . Następnie dołóż natkę pietruszki i wlej mleko. Dokładnie wymieszaj składniki.
Wyrabiaj ciasto i podziel je na dwie części. Rozwałkuj je i podziel na paski. Rozgrzej olej na patelni i smaż paski z ciasta. Powinny uzyskać one złoty kolor. Po usmażeniu wyłóż na talerz z ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Paluszki pełne sera i smaku
Paluszki wychodzą niezwykle chrupiące i pełne sera. Przekąska rozpływa się w ustach i jest wyjątkowo kremowa. Takie danie będzie smakowało z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany. Dzięki temu prostemu przepisowi w kilka chwil przyrządzisz paluszki, których każdy skosztuje.
Będą w sam raz na szybką przekąskę lub podwieczorek. Polubią ją nie tylko dzieci, ale też dorośli. Paluszki sera są tak smaczne, że zawsze cieszą się dużym powodzeniem i szybko znikają z talerzy. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić hiszpański omlet. Radziliśmy też, jak ugotować żurek na zakwasie z przepisu słynnego piekarza.