Wsyp to do farszu zamiast ryżu. Gołąbki wyjdą obłędnie, musisz tego spróbować
Zwykle gołąbki robimy z ryżem. Jednak warto zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia i popularny składnik, zastąpić innym. Dzięki niemu gołąbki wyjdą obłędnie pyszne, a do tego delikatne.
Gołąbki delikatne jak nigdy
Gołąbki z ryżem to już klasyka . Do tego lubianego dania czasem dodajemy też kaszę gryczaną, jednak prawdziwym zaskoczeniem może być inna kasza. Mowa o kaszy mannie, która cechuje się wyjątkową delikatnością . Bywa, że jadamy ją na śniadanie z owocami.
Jednak pasuje też na obiad jako dodatek do lubianych gołąbków. Dzięki kaszy mannie to danie nabiera delikatności i obłędnego smaku. Wypróbuj przepis na gołąbki z kaszą manną, a nie pożałujesz . Poniżej znajdziesz przepis na to smaczne danie.
Jak zrobić gołąbki z kaszą manną?
Składniki:
- 1 główka kapusty
- ½ kg mięsa mielonego
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 jajko
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- olej
Przygotowanie gołąbków zacznij od obrania liści z kapusty, wycięcia głąba i sparzenia warzywa wrzątkiem. Delikatnie zdejmij liście z kapusty i usuń twarde fragmenty . Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Mięso przełóż do miski, wbij do niego jajko i wsyp suchą kaszę manną.
Dołóż podsmażoną cebulę i dopraw solą oraz pieprzem. Na sparzone liście kapusty nakładaj porcje mięsa i zawijaj . Gotowe ruloniki układaj ciasno w garnku, a na koniec zalej wodą i posól. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Zwykle zajmuje to 40 minut.
Gołąbki z kaszą manną zamiast ryżu
Gołąbki z kaszą manną są smaczną alternatywą dla tradycyjnych gołąbków z ryżem . Delikatne i mięciutkie będą smakować całej rodzinie. Polecam ten prosty przepis na inne, choć równie pyszne gołąbki. Przyrządzisz je szybko i tak samo szybko znikną ze stołu.
Z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Delikatne gołąbki z kaszą manną są warte spróbowania . Pisaliśmy o tym, jak przygotować omlet z pieczarkami. Radziliśmy, jak zrobić pyszne i efektowane różyczki z plasterków jabłek .