Wyborna pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków. Zachwyty gwarantowane
Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków to pomysł na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie, które doda Ci energii na wiele godzin. Pastę podaj z ulubionymi dodatkami, a zniknie z talerzy w mgnieniu oka. Poznaj przepis na wyborną pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków.
Pasty kanapkowe to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Pasty możesz podać z dowolnymi dodatkami- rzodkiewką, pomidorem, kiełkami, a także wzbogacić o ulubioną zieleninę, jak koperek, szczypiorek lub natkę pietruszki.
Pasta z jajek i ogórków wzbogacona jest również o bardzo aromatyczny sos z jogurtu, majonezu i musztardy, który świetnie scala wszystkie składniki i nadaje doskonałą konsystencję, umożliwiającą smarowanie kromek chleba.
Tak przygotowane śniadanie jest idealne na szybko, kiedy spieszymy się do pracy, a także w weekend lub wolne dni, kiedy mamy więcej czasu. Pasty przygotujesz również z innych składników- tu poznasz przepis na kanapki z jajkiem, awokado i rzodkiewką , szybkie i pyszne śniadanie.
Pasta do kanapek z jajek i kiszonych ogórków
Składniki:
-
4 duże jajka
-
2 ogórki kiszone
-
szczypiorek lub koperek
-
łyżka majonezu
-
łyżka musztardy delikatesowej
-
łyżka gęstego jogurtu naturalnego
-
sól, pieprz do smaku
Jak zrobić pastę do kanapek z jajek i kiszonych ogórków?
Jajka włóż do mniejszego garnka, zalej zimną wodą, posól, następnie gotuj 8-10 minut od momentu wrzenia. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i rozgnieć widelcem, następnie przełóż do miseczki.
Ogórki zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj, dodaj do jajek, wymieszaj. Dodaj również koperek lub szczypiorek, musztardę, majonez, jogurt i ponownie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, smacznego.
Źródło zdjęcia: canva/ bit245 Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Zupa cygańska z kiełbasą o wyrazistym smaku. Pyszne drugie danie
-
Wiosenna sałatka o orzeźwiającym smaku ze szczawiem i rodzynkami. Prosty przepis
-
Soczyste i chrupiące kotlety z boczniaków. Nie do odróżnienia od schabowych
Źródło: staregary.pl