Smakosze.pl Przepisy Wyborne, kremowe naleśniki na serkach homogenizowanych
canva/SStajic

Wyborne, kremowe naleśniki na serkach homogenizowanych

28 grudnia 2021

Naleśniki są doskonałym pomysłem na szybki deser. Wyczarujecie je w dosłownie w kilka chwil, a ich delikatność przyćmi smak innych placków. Wystarczy, że do masy dodacie serka homogenizowanego. Waniliowy aromat zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Spróbujcie już dziś.

Słodkie wersje naleśników odmienią wasze śniadania i podwieczorki. Każdy, kto spróbował tego specjału z twarogiem i pomidorami czy z jajem sadzonym , wie, że dodatek nabiału sprawia, iż specjał ten staje się niezwykle sycący. Wyjątkowa kompozycja z serkiem homogenizowanym posmakuje każdemu, kto jej spróbuje.

Przepis na pyszne naleśniki z serkiem homogenizowanym

Składniki:

  • 2 małe jaja

  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej

  • 1 szklanka mleka

  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

  • szczypta soli

  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Do miski przesiewamy mąkę, wsypujemy sól oraz cukier waniliowy. Wbijamy jaja, a następnie dodajemy serek homogenizowany i mleko.

Składniki miksujemy na jednolitą masę. Na płytkiej patelni rozgrzewamy olej. Wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażymy ją na złoty kolor z obu stron.

Gotowy naleśnik odkładamy na talerz. Czynności powtarzamy do wyczerpania się ciasta. Najlepiej smakują na ciepło z dżemem owocowym.

Wskazówka: zależnie od preferencji, możecie dodać mniej lub więcej cukru wanilinowego. Serki homogenizowane są już zwykle słodzone, więc warto spróbować masy przed smażeniem — nie chcemy, by wyszła zbyt słodka.

Dżemy owocowe
Dżemy owocowe są doskonałym dodatkiem do waniliowych naleśników

Źródło zdjęcia: canva/margouillatphotos

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy

Źródło: gotujmy

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy