Wyłóż orzechy włoskie na blachę i wstaw do piekarnika. Mało kto wie, dlaczego to jest tak ważne
Orzechy włoskie to pyszny składnik wielu ciast i deserów. Można je też dodawać do mięs, makaronów i naleśników. Jednak jak przygotować orzechy przed ich przechowywaniem? Ważne jest użycie piekarnika. Dowiedz się, dlaczego warto to zrobić.
Orzechy włoskie, czyli smak i zdrowie
Orzechy włoskie lubimy za ich smak. Jednak warto pamiętać, że to jedne z najzdrowszych orzechów na świecie. Ich jedzenie dostarczy nam błonnika i kwasów omega-3. Orzechy włoskie poprawiają pracę na naszego mózgu i warto po nie sięgać podczas intensywnej nauki.
Orzechy włoskie są smacznym dodatkiem do rozmaitych potraw, deserów, czy sosów. Jednak jak suszyć orzechy włoskie w piekarniku? To ważna czynność przed przyrządzeniem i w późniejszym wykorzystaniu orzechów włoskich w kuchni. Ten sposób jest istotny w przechowywaniu orzechów . Sprawdź, jak suszyć orzechy włoskie w piekarniku.
Jak przechowywać orzechy włoskie?
W jaki sposób przechowywać orzechy włoskie, by nam najdłużej służyły? Zanim trafią do różnych potraw, muszą przecież być w jak najlepszym stanie . Zależy nam, by zachować smak i aromat orzechów włoskich. Orzechy włoskie najpierw należy wysuszyć. Wtedy właśnie możemy przechowywać je przez długi czas.
Jak przechowywać orzechy włoskie? Możemy je trzymać w kartonie lub w woreczku z materiału. Ważne jest, by mogły oddychać. Do takiego woreczka wkładamy liście laurowe, które odstraszają mole spożywcze.
Blacha i piekarnik, czyli suszymy orzechy
Zdarza się, że orzechy włoskie są mokre, dlatego warto je najpierw wysuszyć w piekarniku. Urządzenie nastawiamy na 60 stopni, włączamy termo obieg i uchylamy drzwiczki piekarnika. To sprawi, że pozbędziemy się wilgoci z orzechów włoskich. Suszenie orzechów w piekarniku jest sprawdzonym i skutecznym sposobem przed ich przechowywaniem.
Orzechy włoskie nie mogą się ugotować, dlatego należy kontrolować ich suszenie w piekarniku. Potem możemy je przełożyć do kartonu, koszyka lub woreczka z materiału . Tak wysuszone orzechy włoskie zachowają swoje wartości, smak i aromat. Będą smacznym dodatkiem do wielu potraw. Pisaliśmy o tym, dlaczego warto wrzucić orzechy włoskie do wrzątku. Radziliśmy też, co zrobić z zielonych orzechów włoskich.