Konkretne schabowe w musztardowej panierce bez ani jednego jajka
Jeśli macie dzisiaj w planach kotlety schabowe, podpowiemy wam jak odmienić ich smak. Przygotujcie schabowe w musztardowej panierce. Będą wyraziste i konkretne, doskonałe na przykład z pieczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Kotlety schabowe robimy tak często, że aż szkoda nie poeksperymentować z ich przygotowaniem. Być może, któraś wersja okaże się smaczniejsza, niż robiona dotychczas? Z całą pewnością warto poszukiwać i odkrywać nowe smaki. Dzięki temu w waszej kuchni nie będzie nudno.
Wyraziste, konkretne schabowe w musztardowej panierce
Składniki:
-
6 plastrów schabu środkowego
-
olej
-
2 łyżki ostrej musztardy
-
1 szklanka tartej bułki
-
2 łyżki masła
-
natka pietruszki
-
sól, pieprz, ostra papryka
Przygotowanie schabowych
Plastry schabu rozbij dobrze kuchennym młotkiem. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Odstaw na 10 minut. Obsmaż na rozgrzanym oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu.
Musztardę wymieszaj z tartą bułką i rozmiękczonym masłem. Połącz z posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku.
Kotlety obłóż z obu stron przygotowaną panierką. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz ok. 20 minut, aż panierka ładnie się zrumieni. Smacznego!
Po więcej inspiracji na kotlety schabowe zapraszamy na naszą stronę. Zobacz, jak podwójne schabowe robi Magda Gessler , a także sprawdź, jak przygotować schabowe w orzechowej panierce .
Źródło: canva/Medioimages/Photodisc
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
Źródło: beszamel.se Zapraszamy na nasz Instagram