Smakosze.pl Przepisy Budyniowe ciasto bez pieczenia. Wystarczą 4 składniki za 10 zł
Screen z filmu na kanale YouTube Gotuj ze mną.pl

Budyniowe ciasto bez pieczenia. Wystarczą 4 składniki za 10 zł

7 października 2022

Ciasto bez pieczenia z 4 składników spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Tani i pełen smaku deser jest prosty w przygotowaniu. Sprawdzi się idealnie, gdy najdzie was ochota na coś słodkiego. Spróbujecie?

Przygotowany zaledwie z czterech niedrogich produktów deser inspirowany jest przepisem zamieszczonym na kanale YouTube Gotuj ze mną.pl. Z niego pochodzi apetyczne zdjęcie rarytasu, ilustrujące nasz artykuł. Lekka budyniowa masa z kruchymi ciasteczkami jest pyszna. Warto jej skosztować.

Przepis na smaczne ciasto bez pieczenia z 4 składników

Składniki:

  • 1 większe opakowanie ciastek maślanych

  • 3 opakowania budyniu waniliowego

  • 1 kostka margaryny

  • 1 karton mleka

  • kilka kropli aromatu waniliowego (opcjonalnie)

  • odrobina cynamonu w proszku (opcjonalnie)

Jak zrobić ciasto bez pieczenia z 4 składników? Przepis jest dziecinnie prosty

Na początek w formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę ciastek. Dwie podobnej wielkości porcje ciasteczek odkładamy na bok — stworzą kolejne dwie warstwy deseru. Pozostałe słodycze wsypujemy do torebki i rozgniatamy.

W szklance mleka rozpuszczamy proszki budyniowe. Pozostały nabiał podgrzewamy wraz z margaryną w większym rondlu. Gdy składniki się połączą i masa zacznie się gotować, wlewamy rozprowadzony budyń i wrzucamy pokruszone herbatniki.

Mieszamy, aż do zgęstnienia. Połowę uzyskanej masy przenosimy do formy, a następnie na wyrównanej powierzchni układamy kolejną warstwę ciastek. Czynności powtarzamy. Ciasto bez pieczenia z 4 składników wstawiamy do lodówki. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie więcej pomysłów na ciasta bez pieczenia. Polecamy prosty patent na tiramisu oraz smakowity deser przypominający ser żółty .

Ciasto bez pieczenia z 4 składników jest pyszne. Bazą są herbatniki
canva/frederique wacquier

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy