Youtuber nie zostawił suchej nitki na cateringu Gessler. Takiej reakcji gwiazdy nie spodziewał się nikt
Popularny youtuber Książulo skrytykował catering świąteczny Magdy Gessler. Mężczyzna, który robi karierę w mediach społecznościowych oceniając jedzenie, zapłacił prawie 3 tys. za świąteczne dania, ale nie spełniły one jego oczekiwań. Gwiazda zabrała głos.
Książulo krytykuje Magdę Gessler
Youtuber Książulo to licząca się postać polskiego kulinarnego youtube'a. Jego kanał subskrybuje ponad milion Polaków głodnych wiedzy o jedzeniu. Nic więc dziwnego, że powinny się z nim liczyć nawet największe sławy polskiej gastronomii.
Przed świętami Bożego Narodzenia prowadzący kanał wziął na warsztat catering świąteczny od jednej z największych spośród nich – Magdy Gessler. Mężczyzna zrobił zakupy za kwotę niemal 3 tys. złotych. Dania zostały przysłane z restauracji U Fukiera – flagowej placówki firmowanej przez Gessler.
Niekompletne zamówienie z cateringu Magdy Gessler
Kiedy zamówienie dotarło do Książula, ten zaczął dokładnie analizować paragon. Okazało się, że w dostawie nie uwzględniono kilku produktów, za które zapłacił on dobrze ponad 100 złotych. Brakowało ciast, a np. uszka, których w ofercie było 250 g, przyszły w opakowaniu o wadze wynoszącej jedną trzecią tego.
Książulo nie szczędził słów krytyki pod adresem Magdy Gessler. Sprawa zaczęła nabierać tempa i pod filmem zaczęła się dyskusja dotycząca oferty i wizerunku restauratorki.
Gessler komentuje krytykę Książula
Youtube'owy kanał Książula ma ponad milion obserwujących, dlatego nic dziwnego, że dyskusja nabrała tempa. Wśród widzów kanału znaleźli się i ci, którzy postanowili wywołać Magdę Gessler do odpowiedzi.
Na jednym z miejsc dyskusji w mediach społecznościowych internautka napisała:
Madzia, zobacz, co w tej twojej restauracji się odwala
Gessler zabrała głos w tym wątku. Napisała tylko jednak sprostowanie:
Cateringu !!!!
To bardzo zdawkowy komentarz zważywszy to, jak poważnie na wizerunek gwiazdy i jej biznes może wpłynąć podobna krytyka. Gessler zdaje się sugerować, że z jej restauracją wpadka nie ma nic wspólnego, a w cateringu takie rzeczy się zdarzają i nie ma w tym nic dziwnego.
Czy osoba, która tak wielką wagę przykłada do detali i wysokiej jakości produktów, powinna tak traktować biznes, który sama firmuje? Na to pytanie odpowiedź z jej ust w tej dyskusji nie padła.
Szczegóły krytyki Książula opisaliśmy wcześniej.