Żadne paszteciki. Lewandowska proponuje do barszczu zdrowszy dodatek
Anna Lewandowska po raz kolejny pokazuje zdrową alternatywę dla tradycyjnej kuchni. Jej bezglutenowe lane kluseczki z powodzeniem zastąpią w barszczu czerwonym klasyczne dodatki, jak uszka czy kulebiaki. Wystarczą 3 produkty i kilka minut pracy.
Swoje lane kluseczki do barszczu czerwonego znana sportsmenka robi na bazie mąki ryżowej oraz ziemniaczanej. Produkty te bez trudu możesz znaleźć w każdym większym sklepie. Do tego jajka, woda i odrobina soli. Czy dasz się skusić?
Przepis na kluseczki do barszczu czerwonego według Anny Lewandowskiej
Składniki:
-
3 łyżki mąki ryżowej
-
3 łyżki mąki ziemniaczanej
-
2-3 łyżki wody
-
2 jajka
-
1 płaska łyżeczka drobnej soli morskiej
Jak zrobić zdrowy dodatek do barszczu czerwonego?
Jajka na kluseczki do barszczu czerwonego wbij do szklanki . Dodaj do nich sól, wodę oraz oba rodzaje mąki. Całość energicznie wymieszaj .
W garnku zagotuj wodę . Bardzo powoli wlewaj zawartość szklanki do wrzątku . W międzyczasie całość delikatnie mieszaj .
Po ugotowaniu lane kluseczki wyłów ostrożnie łyżką cedzakową . Nakładaj je na talerze i zalewaj gorącym barszczem czerwonym . Podawaj od razu po przygotowaniu . Poznaj wyśmienity przepis Lewandowskiej na barszcz czerwony . Jej pasztet warzywny także nie ma sobie równych .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Kapusta z grzybami wyszła za kwaśna? 1 składnik doskonale zneutralizuje jej smak
-
W te święta zachwyć swoich bliskich pysznymi cynamonkami. Znamy najprostszy przepis
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: hpba