Smakosze.pl Przepisy Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
Fot. YouTube/leckeresMittagessen-rg5ot

Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad

19 kwietnia 2024

Mięso mielone w plastrach boczku polubią wszyscy mięsożercy. Taki obiad jest smaczny i niezwykle pożywny. Polecam przepis na obiad, którym zajada się mój mąż i zawsze sięga po dokładkę.

Mięso mielone w boczku na syty obiad

Nie wyobrażasz sobie obiadu bez mięsa ? A może lubisz też boczek? Jeśli to tak jest, to poznaj przepis na obiad w sam raz dla ciebie. Nie zabraknie w nim mięsa i doskonałego smaku. Mięso mielone zawijane w boczek i zapiekane w piekarniku to nie lada rarytas.

W środku tego mięsnego dania znajdziesz apetyczny ser, który dodaje smaku. Polecam przepis na ten znakomity obiad z mięsem w roli głównej . Zrobisz go w prosty sposób i zjesz ze smakiem. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Leckeres Mittagessen. Stamtąd też pochodzą zdjęcia w artykule.

obiad
Fot. YouTube/leckeresMittagessen-rg5ot
Ostatnio to moje ulubione ciasto czekoladowe. Nie uwierzysz, z czego jest zrobione

Jak zrobić mięso mielone w boczku?

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • 150 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sos sojowy
  • chili
  • musztarda

Przygotowanie dania zacznij od przełożenia mięsa mielonego do miski i wbicia do niego jajek. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i koperek . Wsyp bułkę tartą, przyprawy i wymieszaj składniki. Ser żółty pokrój w dość grube słupki.

Ułóż 3 plastry boczku ściśle tak, by zachodziły na siebie. Nałóż mięso, a na nim połóż ser żółty. Wszystko ciasno zawijaj. Zrób tak z wszystkimi składnikami . Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i ułóż w nim przygotowane roladki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

Mięsne danie na obiad, że palce lizać

W tym czasie zrób sos do mięsa . W miseczce wymieszaj sos sojowy, chili i musztardę. Posmaruj sosem mięso po wyjęciu z piekarnika. Wstaw ponownie na 15 minut, by piekło się w temperaturze 200 stopni.

Po upływie tego czasu danie możesz już podawać. Będzie smakowało z ziemniakami i ulubionymi surówkami. Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszny obiad , który pokocha każdy mięsożerca. Pisaliśmy o tym, jak zrobić apetyczną pieczeń z karkówki. Podawaliśmy też przepis na gołąbki z wyjątkowym farszem .

obiad
Fot. YouTube/leckeresMittagessen-rg5ot
To najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Oprócz odpowiedniej mąki ważny jest 1 dodatek
Nikt mi nie wierzy, że robię ten serek sam. Idealną konsystencję zawdzięcza 1 czynności
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy