Zapomnij o mięsie mielonym i ryżu. Ten farsz do gołąbków jest 100 razy lepszy, musisz spróbować
Wypróbuj ten farsz do gołąbków, a gwarantuję ci, że już nigdy nie wrócisz do ryżu i mielonego mięsa. Jest wyśmienity, a w dodatku zachwyci każdego smakosza. Poznaj przepis i zaskocz swoją rodzinę. Będą najedzeni i zadowoleni.
Ryż i mięso to przeszłość
Uwielbiam gołąbki i wiem też, że po jakimś czasie te z klasycznym farszem mogą się przejeść. Ryż i mielone mięso to smaczne i bardzo sycące składniki, ale warto chociaż na chwilę o nich zapomnieć. Zaufaj mi i zrób je znacznie z lepszym farszem.
Biała kiełbasa to zdecydowanie smaczniejsza alternatywa dla mięsa mielonego. Szczególnie w połączeniu z innymi składnikami. Listę wszystkich potrzebnych produktów oraz przepis znajdziesz poniżej.
Żaden żurek, żaden barszcz biały. Na Wielkanoc podam tę zupę, co roku każdy ją zachwalaCo będzie ci potrzebne?
Oprócz wspomnianej już białej kiełbasy i kapusty będziesz potrzebowała produktów, które znajdują się na liście poniżej. Nie są drogie i nie ma też ich zbyt wiele. Pomimo nowego farszu gołąbki wciąż pozostaną tanim daniem, dostępnym dla wszystkich. Sprawdź, co ci będzie potrzebne i zaczynamy.
Składniki:
- 600 g surowej białej kiełbasy
- 1 główka kapusty
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- pieprz
- sól
Przepis na gołąbki
Z kapusty delikatnie oderwij liście. Umyj je i sparz we wrzątku. Cebulę obierz i posiekaj w małą kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Surowe mięso z kiełbasy wyciągnij z flaka i podsmaż razem z cebulą. Dopraw pieprzem, solą oraz zmiażdżone ziela angielskie. Wymieszaj razem składniki. Podsmaż przez chwilę.
Następnie farsz nakładaj na liście kapusty i zawijaj jak klasyczne gołąbki. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut i gotowe. Gołąbki możesz podawać z sosem śmietanowo-koperkowym. Sprawdź komunikat Biedronki oraz dowiedz się, jak zrobić sałatkę lepszą niż jarzynową.