Smakosze.pl Porady Zrób otwór w dnie opakowania z jogurtem. Po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia
Fot. Ania Zyśk

Zrób otwór w dnie opakowania z jogurtem. Po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia

17 listopada 2024

Sztuczka kuchenna od blogerki kulinarnej Ani Zyśk jest warta wypróbowania. Dzięki niej czynność, która bywa uciążliwa, stanie się teraz banalnie prosta. Wystarczy zrobić otwór w opakowaniu z jogurtem.

Sztuczka kuchenna od Ani Zyśk

Blogerka kulinarna Ania Zyśk dobrze jest znana internautom, którzy kochają gotować . Jej przepisy są proste i zapewniają pyszny efekt na talerzy. Receptury Ani Zyśk można śledzić na jej Instagramie jedz.pysznie . Teraz popularna blogerka poleca też sztuczke kuchenną, która ułatwi nam życie w kuchni .

Każdy, kto gotuje, czasem sięga po śmietanę lub jogurt . Te przydatne produkty zamknięte są zwykle w plastikowych opakowaniach. Wydobycie z nich zawartości nie jest wcale takie łatwe . Jogurt wyjmujemy łyżką, ale zawsze trochę produktu zostaje na dnie opakowania. Teraz to może się zmienić.

Hitowa jajecznica po francusku. Smak zasługuje na medal

Sposób na jogurt

Ania Zyśk znalazła sprytny sposób na wyjęcie jogurtu , czy śmietany z opakowania. Jej sztuczka kuchenna jest prosta i skuteczna . Z jej wykonanie poradzi sobie dosłownie każdy w kuchni. Czego potrzebujemy? Do sztuczki kuchennej z jogurtem przyda się nóż.

Wystarczy też tylko nasz jeden ruch, by jogurt, czy śmietana same wyskoczyły z kubeczka . Ta prosta sztuczka od Ani Zyśk zasługuje na medal. Dzięki niej gotowanie stanie się prostsze. Nie będziemy też marnować jedzenia, bo wykorzystamy produkt w 100%.

Jak wyjąć jogurt z kubeczka?

Krok 1. Bierzemy kubeczek jogurtu i przy pomocy noża na dnie opakowania, robimy otwór.

jogurt.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Teraz w dynamiczny sposób przechylamy opakowanie z jogurtem , czy śmietaną.

jogurt.jpg
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Produkt od razu wpada do miseczki i możemy bez problemu użyć go w kuchni . Dzięki sztuczce kuchennej od Ani Zyśk produkt nie zostaje na dnie i nie marnujemy żywności.

sztuczka
Fot. Ania Zyśk

Najgorsze, co można dodać do rosołu. Jest wręcz napakowane glutaminianem sodu
Placki ziemniaczane zawsze smażę na tym tłuszczu. Wszyscy zajadają je aż się uszy trzęsą
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy