3 składniki i 1 czynność. Ciasto na pierogi Magdy Gessler wprost nie ma sobie równych
Gessler pokazała swój niezawodny przepis na ciasto na pierogi. Składa się ono jedynie z 3 składników. Warto jednak zwrócić uwagę na ważny szczegół: wyrobione ciasto należy przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na dokładnie 10 minut. To on jest gwarantem sukcesu tej potrawy.
Sekretny patent na ciasto na pierogi od Magdy Gessler
Idealne ciasto na pierogi powinno być doskonale wyrobione, cienkie i elastyczne. W przeciwnym razie dania nie uratuje nawet najlepszy farsz. Wiemy, że każda gospodyni ma swój patent na pierogi. Wśród naszych czytelników sporo jest jednak początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Polecamy im patent na ciasto na pierogi od Magdy Gessler. Restauratorka tym razem poleca wyjątkowo szybki jedynie 3 - składnikowy przepis. Nie ma opcji, że się nie uda! W końcu nie od dziś nazwisko Gessler jest gwarancją doskonałego smaku.
Co Magda Gessler dodaje do ciasta na pierogi?
Lista składników na ciasto na pierogi:
- 500 g mąki pszennej
- 200 ml gorącej wody
- sól
Jak Magda Gessler przygotowuje ciasto na pierogi?
Aby zrobić ciasto na pierogi jak znana restauratorka, powinniśmy najpierw przesiać mąkę z solą. Następnie wlewamy 100 ml wody i zagniatamy ciasto. Powinno być ono elastyczne i odchodzić od dłoni. Następnie przekładamy je do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut.
Po upływie tego czasu przekładamy ciasto na pierogi do miski i cienko rozwałkujemy i za pomocą szklanek wykrajamy z niego koła. Na każde z nich nakładamy porcję farszu i sklejamy pierogi. Następnie gotujemy je partiami w osolonej wrzącej wodzie.
Szukasz inspiracji na farsz do pierogów? Na naszej stronie znajdziesz m.in. przepis na klasyczne pierogi ruskie oraz pierogi z zaskakującym farszem z suszonych śliwek.