Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi
Adam Moskal
Adam Moskal 16.08.2021 02:00

Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi

Pierogi Ani Starmach
canva.com/millermountainman, Getty Images

Pierogi ruskie od Ani Starmach nie mają sobie równych - ich smak oraz konsystencja są idealne. Jeśli chcesz poznać sposób, dzięki któremu udaje jej się to uzyskać, mamy dla Ciebie doskonałe wieści. Niżej prezentujemy banalnie prosty przepis.

Dobrze sporządzone pierogi ruskie są świetnym sposobem na obiad, który nie wymaga gotowania większej ilości składników. Dlatego warto zainteresować się recepturą Ani Starmach na to klasyczne danie.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jej pierogi zachowują swoją strukturę i trzymają farsz podczas gotowania bez pękania. Z kolei intensywny smak nadzienia uzyskiwany jest dzięki delikatnej karmelizacji cebulki przed dodaniem jej do sera i ziemniaków.

Przepis na pierogi ruskie Ani Starmach

Masz ochotę na więcej kulinarnych ciekawostek? Sprawdź nasze inne newsy, w których zdradzamy mnóstwo smacznych informacji. W tym artykule pokazujemy przepis na sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej Z tego tekstu dowiesz się, jak upiec szarlotkę bez kruchego ciasta.

Składniki:

  • 300 g mąki

  • 200 ml wody

  • sól

  • 300 g ziemniaków ugotowanych

  • 300 g białego sera

  • 1 cebula

  • 1 łyżka oleju

  • sól

  • pieprz

Na początku sporządź farsz, którym wypełnisz swoje pierogi. Podsmaż cebulę na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli, zdejmij ją z ognia. Ziemniaki ugnieć razem z twarogiem i cebulą. Całość doprawy pieprzem i solą do smaku.

Przesianą mąkę wsyp na stolnicę. Dodaj do niej sól. W środku mąki zrób wgłębienie. do którego należy wlewać małym strumieniem wodę. Cały czas mieszaj. Gdy uzyskasz gładką kulę, przełóż ją do miski.

Rozwałkuj ciasto. Wytnij z niego okręgi za pomocą szklanki. Na każdy z nich połóż porcję farszu. Zlep brzegi, dociśnij je. Gotuj pierogi we wrzątku z solą przez 3-5 minut. Smacznego.

Anna Starmach
undefined

Źródło: Piotr Molecki/East News

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: aniastarmach.pl

Zapraszamy na nasz Instagram