Smakosze.pl Przepisy Anna Dymna pokazała przepis na żurek. Nie dodaje do niego 1 składnika
Canva/Dar1930, Wikipedia

Anna Dymna pokazała przepis na żurek. Nie dodaje do niego 1 składnika

27 lutego 2024

Anna Dymna gotuje żurek, który dla wielu smakoszy może być pewnym zaskoczeniem. Lubiana aktorka nie dodaje do zupy składnika, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Przepis aktorki jest jednak wart wypróbowania. Ugotuj taki żurek na Wielkanoc.

Anna Dymna i jej patent na żurek

Wielkanoc coraz bliżej i pora pomyśleć o świątecznych potrawach. Warto skorzystać z przepisu lubianej aktorki na znakomity żurek. Anna Dymna przyrządza żurek, który jest niezwykle aromatyczny i bogaty w smaku. Jednak artystka do żurku nie dodaje śmietany.

Anna Dymna jest zdania, że żurek będzie o wiele lepszy bez tego białego zagęszczacza. Artystka żurek gotuje z boczkiem wędzonym, surowym, szynką i kiełbasą. To garnka trafiają też grzyby, które nadają tej zupie wyjątkowego aromatu. Polecamy przepis Anny Dymnej na żurek. Taka zupa będzie smakować najlepiej w Wielkanoc.

żurek
Canva/Shaiith
Moja mama znalazła w internecie przepis na ten napój. Od kiedy go pije, schudła aż 5 kilogramów
Sposób Anny Nowak-Ibisz na pobudzającą i zdrową kawę. Dodaje te trzy składniki

Jak ugotować żurek z przepisu Anny Dymnej?

Składniki:

  • ½ litra zakwasu żytniego do żurku
  • 300 g kiełbasy wędzonej
  • 150 g boczku wędzonego
  • 50 g boczku surowego
  • 150 g szynki wędzonej
  • garść suszonych grzybów
  • 4 ziemniaki pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz majeranek

Przygotowanie żurku zacznij od ugotowania wędzonek i wymoczenia grzybów. Po 30 minutach wędzonki wyjmij z garnka i do wywaru dołóż obrane i pokrojone warzywa . Po 10 minutach gotowania dodaj ziemniaki, a wędzonki pokrój i podsmaż na patelni.

Podobnie zrób z cebulą i czosnkiem. Podsmażone składniki dodaj znów do garnka, gotuj jeszcze 10 minut i wlej zakwas. Żurek dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo i pieczywem.

Żurek od Anny Dymnej pełen smaku

Żurek z przepisu Anny Dymnej wychodzi niezwykle aromatyczny i pożywny. Bogaty jest w wędzonkę, szynkę, kiełbasę i znakomicie zaspokoi głód. Grzyby dodają tej apetycznej zupie smaku i zapachu. Taki żurek warto ugotować na Wielkanoc.

Przepis od Anny Dymnej jest prosty i z gotowaniem żurku poradzi sobie nawet laik w kuchni. Ten żurek bez dodatku śmietany będzie smakował najlepiej w Wielkanoc. Żaden smakosz nie przejdzie obok niego obojętnie. Pisaliśmy o pomidorówce zabielanej serkiem ricotta. Informowaliśmy, co znany youtuber powiedział o rosole z karczmy po Kuchennych Rewolucjach.

żurek
Canva/Dar1930

Źródło: newsy.gotujmy.pl

Kurowska pokazała, jak wygląda po stosowaniu diety. Wystarczyło wprowadzić tę zmianę, by zgubić aż 8 kilogramów
Nie potrzebuję tygodnia na zrobienie zakwasu. Z moim przepisem cały chleb gotowy jest w 2 godziny
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy