Smakosze.pl Przepisy Biedronka znowu zaskakuje, rozdaje masło za darmo. Co za oferta
Fot. Shutterstock/marekusz

Biedronka znowu zaskakuje, rozdaje masło za darmo. Co za oferta

5 listopada 2024

Masło wciąż drożeje. Warto więc rozejrzeć się za okazjami, by zrobić zapasy taniej. Biedronka daje jedną z takich okazji.

Drożejące masło

Warto namawiać do korzystania z promocji, bo taniej w niedalekiej przyszłości raczej nie będzie. Dotyczy to zwłaszcza masła . Na jego rosnącą cenę wpływa nie tylko podnosząca się inflacja.

Przyczyny są też w obrocie masła, niskiej produkcji mleka w niektórych regionach czy małego popytu na serwatkę. Dość że dziś kostka masła 200 g może już kosztować powyżej 8 złotych , a kto wie, czy przed świętami nie dobije do 10 zł.

kostka masła

Bez nich żurek nie istnieje. Te dwa dodatki są ważniejsze nawet od białej kiełbasy

Idą święta, masło drożeje

Tak wysoka cena w obliczu bożonarodzeniowego obżarstwa sprawia, że zwyczajnie zaczynamy się bać o pieniądze . Masło to w końcu nie tylko smarowidło do chleba, lecz także – a może przede wszystkim – baza wielu potraw i wypieków . Warto więc robić zapasy, póki jest tanio.

Z okazją występuje Biedronka, w której promocje na masło wracają regularnie. Od poniedziałku do środy w pierwszym tygodniu listopada można kupić ten produkt mleczny w promocji 4+2 gratis. W praktyce oznacza to, że przy inwestycji w 1,2 kg masła oszczędzamy 33% jego ceny .

Masło w Biedronce o 1/3 taniej

Gazetka Biedronki , która ogłasza tę promocję, nie podaje ceny masła. Oznacza to zapewne, że może ona różnić się w zależności od sklepu. Promocja ma stałą wartość tylko w procentach.

Oferta skierowana jest do osób, które używają karty Moja Biedronka. Dzięki temu sieć może dopilnować, że drobni handlarze nie wykorzystają sieci jako półhurtowni. Dziennie na każdą kartę można z promocji skorzystać tylko raz . Jej czas trwania to od poniedziałku do środy 4-6 listopada.

Po tańsze mięso i cukier można iść do Dino . Wypróbuj też przepis na egzotyczną zupę ogórkową .

kostki masła

Leciutki galaretkowiec z 3 składników. Najlepsze ciasto bez pieczenia
Wbij goździki w cytrynę i włóż do szafy. Pozbędziesz się irytującego problemu
Obserwuj nas w
autor
Przemysław Bociąga

Redaktor portalu Smakosze.pl. Z zawodu dziennikarz, prywatnie miłośnik kuchni i 
kuchennych historii. Pisze i mówi – nie tylko o jedzeniu – w wielu serwisach internetowych 
i drukowanych magazynach. Wszystkożerca.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy