Smakosze.pl Przepisy Biorę groszek konserwowy i wrzucam go do garnka. Po 20 minutach mam genialną, sycącą zupę
YouTube/@pannalesia2336

Biorę groszek konserwowy i wrzucam go do garnka. Po 20 minutach mam genialną, sycącą zupę

2 października 2023

Zupy sycą, rozgrzewają i są smaczne. Często gotuję je na obiad, bo lubi je moje rodzina. Jednak odkąd dostałam przepis na zupę z groszkiem konserwowym, zapomniałam o wszystkich innych przepisach. Polecam przepis na tę sycącą zupę. Ugotujcie ją w swojej kuchni.

Groszek konserwowy, czyli ugotuj zupę

Zupy są idealnym daniem na jesień i zimę. Rozgrzewają, są pożywne oraz pełne smaku i aromatu. Zwykle możemy też je szybko ugotować, co jest dodatkowym plusem . U mnie w domu zupy są bardzo lubianym daniem.

Jednak teraz rodzina domaga się, bym gotowała zupę z groszku konserwowego. Oprócz niego zawiera ona jeszcze kilka warzyw. Niesamowicie syci i jest po prostu pyszna . Polecam przepis na tę zupę, bo jest warta przygotowania. Każdy poprosi o dokładkę.

groszek
YouTube/@pannalesia2336
Nikt mi nie wierzy, że to najzwyklejsze ziemniaki. Ktokolwiek ich spróbuje, od razu prosi o przepis

Jak ugotować zupę z groszku konserwowego?

Składniki:

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ½ litra przegotowanej gorącej wody
  • 3 ziemniaki
  • 2 serki topione po 100 g
  • 100 g makaronu krajanki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce. Podsmażamy je w garnku i wlewamy gorącą wodę . Gotujemy całość do miękkości pod przykryciem.

W międzyczasie obieramy ziemniaki . Następnie kroimy je w kostkę. Dodajemy do garnka razem z serkami topionymi. Wszystko razem mieszamy .

Zupę gotujemy 12 minut, doprawiamy i wsypujemy makaron. Teraz dorzucamy groszek konserwowy i wszystko dokładnie mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze 20 minut . Zupa jest już gotowa do podania.

Zupa z groszku konserwowego, czyli szybkie danie

Zupę możemy podawać posypaną koperkiem. Tę zupę ugotujesz w 20 minut. Jest bardzo sycąca i smaczna. Możesz dodać do niej więcej przypraw. Pasuje tu też gałka muszkatołowa i tymianek.

Zupa będzie idealna również po podgrzaniu. Świetnie rozgrzewa i będzie smakować każdemu głodomorowi. U mnie w domu stała się już kulinarnym hitem. Rodzina chce, bym często ją gotowała, bo jest tak smaczna. Pisaliśmy o zupie, która zastąpi cały obiad. Radziliśmy, jak ugotować zupę, która zbija cukier i cholesterol.

zupa
YouTube/@pannalesia2336

Źródło: YouTube/@pannalesia2336

Wygląda i smakuje jak kurczak, a jest bez grama mięsa. Zrobisz to z produktu, który każdy ma w kuchni
To jedyny sposób na soczyste i miękkie kotlety schabowe. Właśnie tak robiła je moja kochana babcia
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy