Biorę groszek konserwowy i wrzucam go do garnka. Po 20 minutach mam genialną, sycącą zupę
Zupy sycą, rozgrzewają i są smaczne. Często gotuję je na obiad, bo lubi je moje rodzina. Jednak odkąd dostałam przepis na zupę z groszkiem konserwowym, zapomniałam o wszystkich innych przepisach. Polecam przepis na tę sycącą zupę. Ugotujcie ją w swojej kuchni.
Groszek konserwowy, czyli ugotuj zupę
Zupy są idealnym daniem na jesień i zimę. Rozgrzewają, są pożywne oraz pełne smaku i aromatu. Zwykle możemy też je szybko ugotować, co jest dodatkowym plusem . U mnie w domu zupy są bardzo lubianym daniem.
Jednak teraz rodzina domaga się, bym gotowała zupę z groszku konserwowego. Oprócz niego zawiera ona jeszcze kilka warzyw. Niesamowicie syci i jest po prostu pyszna . Polecam przepis na tę zupę, bo jest warta przygotowania. Każdy poprosi o dokładkę.
Jak ugotować zupę z groszku konserwowego?
Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 ½ litra przegotowanej gorącej wody
- 3 ziemniaki
- 2 serki topione po 100 g
- 100 g makaronu krajanki
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
- koperek
Cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce. Podsmażamy je w garnku i wlewamy gorącą wodę . Gotujemy całość do miękkości pod przykryciem.
W międzyczasie obieramy ziemniaki . Następnie kroimy je w kostkę. Dodajemy do garnka razem z serkami topionymi. Wszystko razem mieszamy .
Zupę gotujemy 12 minut, doprawiamy i wsypujemy makaron. Teraz dorzucamy groszek konserwowy i wszystko dokładnie mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze 20 minut . Zupa jest już gotowa do podania.
Zupa z groszku konserwowego, czyli szybkie danie
Zupę możemy podawać posypaną koperkiem. Tę zupę ugotujesz w 20 minut. Jest bardzo sycąca i smaczna. Możesz dodać do niej więcej przypraw. Pasuje tu też gałka muszkatołowa i tymianek.
Zupa będzie idealna również po podgrzaniu. Świetnie rozgrzewa i będzie smakować każdemu głodomorowi. U mnie w domu stała się już kulinarnym hitem. Rodzina chce, bym często ją gotowała, bo jest tak smaczna. Pisaliśmy o zupie, która zastąpi cały obiad. Radziliśmy, jak ugotować zupę, która zbija cukier i cholesterol.
Źródło: YouTube/@pannalesia2336