Biorę uwielbiane podroby i kuchenny tłuczek. Ten sposób na tani obiad zasługuje na medal
Co na obiad szybko i tanio przyrządzić? Rozwiązanie jest jedno. Podroby w pysznej marynacie wychodzą, że palce lizać. Zrobisz je bez trudu i zjesz z przyjemnością.
Podroby na szybki i tani obiad
Co ugotować na obiad, gdy nie masz czasu i chcesz zaoszczędzić? Przydadzą się tu podroby , które są smaczne i niedrogie . Jak je podać? Najpierw trzeba użyć kuchennego tłuczka. Potem należy zrobić marynatę z sosu sojowego, soku cytryny, miodu i kilku przypraw .
Mięso w takiej marynacie nabiera niezwykłego słodko-kwaśnego smaku. Następnie podroby panierujemy i smażymy. Obiad w takim wydaniu wychodzi pyszny, mięso jest pełne smaku i chrupiące. Przepis można zobaczyć na kanale YouTube Gute Rezepte. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak przygotować podroby na szybki i tani obiad?
Składniki:
- 900 g serc drobiowych
Składniki na marynatę:
- 5 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- ½ łyżeczki papryki
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki czosnku suszonego
Składniki do panierowania:
- 2 jajka
- mąka
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie podrobów na obiad zacznij od rozcięcia serc tak, by stanowiły jeden kawałek. Mięso ułóż na desce, przykryj folią i rozbij tłuczkiem . Podroby przełóż do miski. Przygotuj drugą miskę, w której zrobisz marynatę do mięsa.
Do miski wlej sos sojowy, sok z cytryny, dodaj miód i przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj . Mięso w misce zalej marynatą. Odstaw je na 40 minut . Po upływie tego czasu mięso zanurzaj w mące i w roztrzepanym jajku.
Obiad z podrobów, że palce lizać
Mięso smaż na maśle klarowanym. Powinno uzyskać rumiany kolor. Następnie podawaj je z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i jabłka. Do mięsa pasuje też surówka z pora i buraczki. Smażone serca mają wyrazisty smak i są mięciutkie w środku.
Natomiast ich skórka jest chrupiąca . Warto skorzystać z tego prostego przepisu. Dzięki niemu każdy może zrobić szybki i tani obiad . Raz- dwa i apetyczne danie będzie gotowe. Pisaliśmy, co zrobić, by pączki nie piły tłuszczu. Radziliśmy, by zrezygnować z jedzenia Tilapii, bo jest szkodliwa dla zdrowia.