Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Smakuje jak marzenie i zawsze się udaje
Masz ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Skorzystaj ze znakomitego przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki niej przygotujesz apetyczne ciasto bez pieczenia. Smakuje pomarańczami, gorzką czekoladą, a biszkopty dosłownie rozpływają się w ustach.
Ciasto z biszkoptami, czyli marzenie łasucha
Jeśli “chodzi” za Tobą coś pysznego, czyli zapewne słodkiego, to musisz zrobić jedno. Zerknij na recepturę od blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Ten prosty przepis gwarantuje pyszne ciasto bez pieczenia. Pełne jest biszkoptów i smakowitej masy. Ma ona smak pomarańczy i gorzkiej czekolady.
Ciasto z biszkoptami robi się szybko, ale czasu wymaga jego schłodzenie i stężenie w lodówce. Jednak warto czekać, bo to doskonałe ciasto bez pieczenia, to prawdziwy rarytas. Wygląda obłędnie i jeszcze lepiej smakuje. Przepis Ani Zyśk sprawi, że każdy z powodzeniem zrobi to znakomite ciasto z biszkoptami.
Ciasto bez pieczenia od Ani Zyśk
Blogerka kulinarna Ani Zyśk dzobyła ogromną popularność w sieci dzięki prostym przepisom na domowe jedzenie. Jej receptury pozwalają nawet osobom, które stawiają pierwsze kroki w kuchni, przygotować smaczne dania. Przepisy można zobaczyć na Instagramie jedz.pysznie. Nie brakuje tam też receptur na pyszne ciasta.
Jednym z nich jest właśnie ciasto z biszkoptami. Robi się je raz- dwa i równie szybko deser znika z talerzy. Wystarczą biszkopty, sok z pomarańczy i gorzka czekolada, by w prosty sposób przygotować ciasto bez pieczenia, które kusi smakiem. Ani Zyśk w swoim filmie wyjaśnia krok po kroku, jak przyrządzić ciasto z biszkoptami.
Składniki:
- 200 g biszkoptów
- 600 ml mleka
- 2 żółtka
- 100 g cukru
- 60 ml soku z pomarańczy
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 80 g gorzkiej czekolady
Jak zrobić ciasto z biszkoptami z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Gorzką czekoladę drobno posiekaj. Biszkopty kocie języczki pokrój na pół. W formie 18- 20 cm ustaw je pionowo.
Krok 2. Przygotuj masę. Do garnka wlej mleko, dodaj żółtka, cukier, skrobię ziemniaczaną i sok z pomarańczy.
Krok 3. Składniki dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż powstanie gęsty budyń. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj do połączenia składników
Krok 4. Budyń wylej na biszkopty i zostaw do ostudzenia. Potem wstaw ciasto z biszkoptami na kilka godzin do lodówki. Smacznego!