Smakosze.pl Przepisy Cichopek robi najprostsze ciasto na świecie. Wystarczą tylko 2 składniki
screeny z filmu pochodzą z profilu katarzynacichopek na Instagramie

Cichopek robi najprostsze ciasto na świecie. Wystarczą tylko 2 składniki

13 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj wyśmienity deser według przepisu Katarzyny Cichopek. Aktorka zapiekła ciasto francuskie z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto z 2 składników pokocha każdy łasuch.

Katarzyna Cichopek dzieli się przepisami na Instagramie

Katarzyna Cichopek uwielbia gotować. Niedawno zaczęła dzielić się swoimi przepisami i pomysłami na pyszne dania na swoim profilu, katarzynacichopek na Instagramie. Jej patent na deser z dwóch składników jest totalnym hitem.

- Ciasto francuskie, czekolada roztopiona, może być gorzka, roztrzepane jajko, herbatka i dobry film przygodowy. Wieczór idealny - napisała aktorka. Dokładnie tyle potrzebujemy, aby przygotować wyśmienity deser dla każdego łasucha.

Ciasto francuskie zapieczone z czekoladą dosłownie rozpływa się w ustach. Deser wygląda fantastycznie. Sekretem jest odpowiednie nacinanie i zwijanie ciasta. Zdjęcia i przepis wykorzystane w artykule pochodzą z profilu katarzynacichopek na Instagramie.

Masz w domu ten produkt? Natychmiast wyrzuć. Ta partia może być niebezpieczna dla zdrowia

Ciasto francuskie z czekoladą według przepisu Katarzyny Cichopek

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady

Dodatkowo:

  • jajko

Jak zrobić szybki deser z dwóch składników?

Czekoladę pokrusz i rozpuść w kąpieli wodnej. Z jednego i drugiego ciasta francuskiego wykrój okrąg o tej samej średnicy. Jedno ciasto wysmaruj roztopioną czekoladą i przykryj drugim ciastem.

Całość przełóż na blachę z papierem do pieczenia. Na środku natnij nożem kółko. Następnie zrób nacięcia od małego okręgu po brzegi w taki sposób, aby powstały nieduże kawałki. Każdy kawałek zwiń delikatnie.

Ciasto wysmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw na około 15- 18 minut do piekarnika. Gdy się zarumieni, będzie gotowe, smacznego.

Z ciasta francuskiego zrobisz również pyszne faworki i rogaliki z czekoladą . Koniecznie musisz spróbować.

Biedronka rozda gigantyczne pieniądze. Konieczny jest 1 warunek
Dlaczego warto dodać starte ziemniaki do kotletów mielonych? Powody zachwycają
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy