Cichopek robi najprostsze ciasto na świecie. Wystarczą tylko 2 składniki
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj wyśmienity deser według przepisu Katarzyny Cichopek. Aktorka zapiekła ciasto francuskie z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto z 2 składników pokocha każdy łasuch.
Katarzyna Cichopek dzieli się przepisami na Instagramie
Katarzyna Cichopek uwielbia gotować. Niedawno zaczęła dzielić się swoimi przepisami i pomysłami na pyszne dania na swoim profilu, katarzynacichopek na Instagramie. Jej patent na deser z dwóch składników jest totalnym hitem.
- Ciasto francuskie, czekolada roztopiona, może być gorzka, roztrzepane jajko, herbatka i dobry film przygodowy. Wieczór idealny - napisała aktorka. Dokładnie tyle potrzebujemy, aby przygotować wyśmienity deser dla każdego łasucha.
Ciasto francuskie zapieczone z czekoladą dosłownie rozpływa się w ustach. Deser wygląda fantastycznie. Sekretem jest odpowiednie nacinanie i zwijanie ciasta. Zdjęcia i przepis wykorzystane w artykule pochodzą z profilu katarzynacichopek na Instagramie.
Ciasto francuskie z czekoladą według przepisu Katarzyny Cichopek
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
Dodatkowo:
- jajko
Jak zrobić szybki deser z dwóch składników?
Czekoladę pokrusz i rozpuść w kąpieli wodnej. Z jednego i drugiego ciasta francuskiego wykrój okrąg o tej samej średnicy. Jedno ciasto wysmaruj roztopioną czekoladą i przykryj drugim ciastem.
Całość przełóż na blachę z papierem do pieczenia. Na środku natnij nożem kółko. Następnie zrób nacięcia od małego okręgu po brzegi w taki sposób, aby powstały nieduże kawałki. Każdy kawałek zwiń delikatnie.
Ciasto wysmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw na około 15- 18 minut do piekarnika. Gdy się zarumieni, będzie gotowe, smacznego.
Z ciasta francuskiego zrobisz również pyszne faworki i rogaliki z czekoladą . Koniecznie musisz spróbować.