Dodaję jajka do kaszy gryczanej i biorę blender. Takie danie robię co najmniej raz w tygodniu
Robię to danie raz w tygodniu, bo jest smaczne i robi się błyskawicznie. W dodatku kosztuje tyle, co nic. Zrób je z przepisu poniżej, a rodzina będzie zachwycona.
Danie idealne na obiad
W tych czasach każdy z nas docenia dania obiadowe, które są smaczne oraz szybkie w przygotowaniu. Właśnie takie jest to z przepisu, który znajdziesz w przepisie poniżej. Moja rodzina uwielbia je tak bardzo, że robię je przynajmniej raz w tygodniu.
Jest nie tylko łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale także zdrowie. W skład tego wyśmienitego dania wchodzi przede wszystkim kasza oraz warzywa. To one dostarczają potrzebnych witamin, a spożywanie kaszy wspomaga proces chudnięcia. Nie zwlekaj i przekonaj się sama.
Co będzie ci potrzebne?
Oprócz wspomnianej już kaszy gryczanej będziesz potrzebowała produktów z listy poniżej. Sprawdź, czy masz wszystkie potrzebne produkty i zaczynajmy. Podobny przepis najdziesz na kanale Zdrowe Przepisy, skąd pochodzą zdjęcie zawarte w tym artykule.
Składniki:
- 300 g kaszy gryczanej
- 500 ml wody
- 1 duża cebula
- 1 marchew
- 3 jajka
- granulowanym czosnek
- pieprz
- sól
Przepis na danie z kaszy gryczanej
Zacznij od wsypania kaszy do garnka. Zalej wodą i gotuj pod przykryciem do całkowitego odparowania wody . Cebulę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Marchew obierz i zetrzyj na małych oczkach tarki . Przełóż na patelnię i podsmaż.
Ugotowaną kaszę przełóż do miski. Wbij trzy jajka, a całość zblenduj . Dodaj podsmażone warzywa. Dopraw granulowanym czosnkiem, pieprzem oraz solą. Składniki wymieszaj na jednolitą masę .
Uformuj kotleciki. Zrób to w taki sam sposób jak tradycyjne kotlety mielone . Smaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu zarumienienia . Gotowe kotleciki z kaszy gryczanej podawaj z surówką ze świeżych warzyw. Smak jest naprawdę nieziemski.